Νέο ράλι για τις τιμές πετρελαίου - Ολοταχώς προς τα 97 δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέο ράλι για τις τιμές πετρελαίου - Ολοταχώς προς τα 97 δολάρια
Έδαφος για να κινηθεί προς τα 97 και τα 100 δολάρια φαίνεται να βρίσκει το πετρέλαιο καθώς ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν σήμανε την αναγνώριση της κυριαρχίας της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ» (DPR) και του «Λούγκανσκ» (LPR).

«Πρόσφορο έδαφος» για να κινηθεί προς τα 97 και τα 100 δολάρια φαίνεται να βρίσκει το πετρέλαιο καθώς ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν σήμανε την αναγνώριση της κυριαρχίας της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ» (DPR) και του «Λούγκανσκ» (LPR).

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν άρχισε το διάγγελμά του για την ανατολική Ουκρανία λέγοντας ότι η κατάσταση στην περιοχή αυτή είναι και πάλι κρίσιμη. Η Ουκρανία είναι αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας μας, δήλωσε ο Πούτιν, αποκαλώντας «αρχαία ρωσικά εδάφη» την ανατολική Ουκρανία.

Από την άλλη ο Ζοζέπ Μπορέλ ανέφερε πως «η EE είναι έτοιμη να αντιδράσει σθεναρά και με ενότητα εάν ο Πούτιν αναγνωρίσει την ανεξαρτησία των περιοχών αυτών». «Βεβαιότατα, αν γίνει προσάρτηση των περιοχών αυτών θα υπάρξουν κυρώσεις, ενώ σε περίπτωση που οι περιοχές αυτές αναγνωριστούν από τη Μόσχα θα βάλω στο τραπέζι του Συμβουλίου της ΕΕ τις κυρώσεις που έχουμε ετοιμάσει». Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, τόνισε επίσης, ότι σε περίπτωση που η Λευκορωσία επιτρέψει στη Ρωσία να εισβάλει στην Ουκρανία από το έδαφός της, η ΕΕ θα απαντήσει με κυρώσεις οι οποίες θα είναι το ίδιο αυστηρές με αυτές που θα επιβληθούν στη Ρωσία.

Έτσι, η τιμή του αμερικανικού αργού ενισχύθηκε κατά 3,16% στα 93,95 δολάρια το βαρέλι με κέρδη 2,88 δολάρια μόλις τη Δευτέρα. Παράλληλα, το Brent ενισχύθηκε κατά 3,09% στα 96,43 δολάρια το βαρέλι, ενώ νέο ράλι άνω του 7% σημείωσαν τα συμβόλαια φυσικού αερίου.

Με το WTI να διασπά ανοδικά την αντίσταση των 93,15 δολαρίων, το ανώτερο σημείο του ανοδικού καναλιού που θα αποτελέσει «πεδίο μάχης» είναι τα 97 δολάρια. Πρώτη στήριξη εντοπίζεται στην περιοχή των 89,20 δολαρίων περίπου, διάσπαση της οποίας μπορεί να ανοίξει το δρόμο προς τα 86 δολάρια, σενάριο αρκετά δύσκολο με την εικόνα που υπάρχει αυτή τη στιγμή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider