Πάνω από τα 1.900 δολάρια ο χρυσός, το υψηλότερο από τον Ιούνιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πάνω από τα 1.900 δολάρια ο χρυσός, το υψηλότερο από τον Ιούνιο
Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο ανήλθαν τα συμβόλαια του χρυσού, καθώς οι κινήσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία ενισχύουν τη ζήτηση για το πολύτιμο μέταλλο.

Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο ανήλθαν τα συμβόλαια του χρυσού, καθώς οι κινήσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία ενισχύουν τη ζήτηση για το πολύτιμο μέταλλο.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού, παραδόσεως Απριλίου, ενισχύθηκαν κατά 7,60 δολάρια, ή 0,4%, κλείνοντας στα 1.907,40 δολάρια ανά ουγγιά, καταγράφοντας το υψηλότερο ενδοσυνεδριακό επίπεδο ενεργού συμβολαίου από τις 2 Ιουνίου του 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet. Νωρίτερα είχαν φτάσει στα 1.918,30 δολάρια, ενώ την περασμένη εβδομάδα σημείωσαν άνοδο 3,1%.

«Ο χρυσός κινήθηκε ανοδικά τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ξεκινώντας από περίπου 1.800 δολάρια την 1η Φεβρουαρίου φτάνοντας στα 1.900 δολάρια σήμερα, εν αναμονή της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία και της μη επιδίωξης πραγματικής διπλωματικής λύσης», δήλωσε ο Jeff Wright, επικεφαλής επενδύσεων στη Wolfpack Capital στο MarketWatch. «Η αγορά χρυσού ως ασφαλές καταφύγιο είναι πραγματική και ουσιαστική κατά το τελευταίο διάστημα».

Ο χρυσός θα μπορούσε «να επιταχυνθεί γρήγορα προς τα 1.950 δολάρια με μια σοβαρή κλιμάκωση στην Ουκρανία και πολύ πέρα από τα 2.000 δολάρια με οποιαδήποτε επίθεση σε ένα πραγματικό μέλος του ΝΑΤΟ. Ταυτόχρονα, θα μπορούσε γρήγορα να υποχωρήσει και πιθανώς να επιστρέψει στα 1.800 δολάρια εάν η κρίση ξεπερασθεί και οι ρωσικές δυνάμεις αποσυρθούν», αλλά αυτό φαίνεται απίθανο, πρόσθεσε.

Στα υπόλοιπα εμπορεύματα, το ασήμι Μαρτίου διαμορφώθηκε στα 24,311 δολάρια η ουγγιά, σημειώνοντας άνοδο 1,3%, ενώ ο χαλκός Μαρτίου υποχώρησε 0,2% στα 4,511 δολάρια η λίβρα.

Η πλατίνα Απριλίου σημείωσε άνοδο σχεδόν 0,9% στα 1.086 δολάρια η ουγγιά και το παλλάδιο Μαρτίου έκλεισε στα 2.371,80 δολάρια η ουγγιά, αυξημένο κατά 1,5%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider