Πιο γρήγορo από Formula 1 το Pininfarina Battista Anniversario (pics & vid)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πιο γρήγορo από Formula 1 το Pininfarina Battista Anniversario (pics & vid)
Το ηλεκτρικό hypercar που μας ετοιμάζει η ιταλική καροσερία Pininfarina είναι επετειακό, πανάκριβο και πιο γρήγορο από τη σκέψη μας.

Μετά τη διάσωσή της από την ινδική Tata η ιστορική εταιρεία σχεδίασης και κατασκευής αυτοκινήτων Pininfarina, γιορτάζει τα 90 χρόνια της με μια επετειακή έκδοση Anniversario του εντυπωσιακού hypercar Battista, που παρουσιάστηκε το 2019 και φέρει το όνομα του ιδρυτή της.

ininfarina Battista Anniversario

Όπως και η “απλή” έκδοση, το Battista Anniversario διαθέτει ένα μονοκόκ σασί από ίνες άνθρακα, μαζί με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες (ένας για κάθε τροχό) που παράγουν συνολικά 1.900 ίππους ισχύος και 2.300 Nm ροπή. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να επιταχύνει στα 300 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 12 δευτερόλεπτα, ενώ τα πρώτα 100 είναι υπόθεση λιγότερων των 2 δλ.

ininfarina Battista Anniversario

Σύμφωνα με το studio Pininfarina, το Battista Anniversario είναι ταχύτερο από τα μονοθέσια της Formula 1 σε αυτή τη διαδικασία. Η αυτονομία του ξεπερνά τα 500 χλμ., όχι φυσικά με τις παραπάνω ταχύτητες, χάρη σε μια συστοιχία μπαταριών λιθίου των 120 kWh, τοποθετημένη χαμηλά στο πλαίσιο.

Οι διαφορές του Anniversario

Το Anniversario είναι εξοπλισμένο με το πακέτο επιδόσεων Furiosa, το οποίο περιλαμβάνει αναβαθμισμένο μπροστινό διαχωριστή από ίνες άνθρακα, πλευρικές αεροδυναμικές λεπίδες και οπίσθιο διαχύτη. Παρόλο που αυτή η ρύθμιση τώρα προσφέρεται και ως επιλογή στην κανονική Battista, ολοκληρώνεται σε ένα μοναδικό χρωματικό συνδυασμό δύο τόνων στο Anniversario.

ininfarina Battista Anniversario

Διαθέτει επιπλέον νέους τροχούς από σφυρήλατο αλουμίνιο με κεντρικό μπουλόνι, με τους δύο πίσω να έχουν αυξήσει τη διάμετρό τους από 20 σε 21 ίντσες. Αυτές οι αλλαγές οδηγούν σε μείωση 10 κιλών το μη αναρτώμενο βάρος του οχήματος, με αποτέλεσμα αυξημένη τελική ταχύτητα 350 χλμ./ώρα.

ininfarina Battista Anniversario

Μέσα στην καμπίνα του, το Anniversario διαθέτει ειδικά καθίσματα που είναι επικαλυμμένα με μαύρο δέρμα και Alcantara. Φυσικά τα πάντα είναι ψηφιακά και ο οδηγός έχει στη διάθεσή σου συνολικά τρεις οθόνες για να παρακολουθεί όλα τα τεκταινόμενα.

ininfarina Battista Anniversario

Είναι πολλά τα λεφτά

Οι Pininfarina Battista που συνολικά θα κατασκευαστούν είναι μόνο 150 και όπως είναι λογικό, οι Anniversario ακόμα λιγότερες... μόλις πέντε. Επειδή το επίπεδο εξατομίκευσης είναι σημαντικό, ας κρατήσουμε την τιμή εκκίνησης των 2,6 εκατομμυρίων ευρώ, που σίγουρα μπορούν να φτάσουν σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο ανάλογα με τη ζήτηση.

Παρότι η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει μέχρι το τέλος του 2020, όσοι ενδιαφέρεστε σπεύσατε να κλείσετε ένα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider