Κρατήστε τον κορονοϊό μακριά από το αυτοκίνητο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κρατήστε τον κορονοϊό μακριά από το αυτοκίνητο
Με απλά μέσα και σχετικά γρήγορα, μπορούμε να κρατήσουμε τον κορονοϊό έξω από το αυτοκίνητό μας.

Ο κορονοϊός έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και πιθανώς να αναπαύεται και στο αυτοκίνητό μας. Ο μόνος τρόπος να είμαστε σίγουροι ότι αυτό δεν θα μετατραπεί αυτό σε υγειονομική βόμβα, είναι με μια εύκολη σχετικά απολύμανση του εσωτερικού του, μετά την όποια μετακίνηση.

Ακόμα και αν το αυτοκίνητο έχει χρησιμοποιηθεί μόνο από ένα άτομο καλό θα είναι να απολυμαίνεται μετά τη χρήση, καθώς κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει επακριβώς αν έχει εκτεθεί ή όχι στον ιό εκτός αυτού. Επίσης, καθώς ο κορονοϊός ζει στις επιφάνειες περισσότερο από ότι στον αέρα, το κλειστό εσωτερικό του αυτοκινήτου γίνεται ιδανικό για τη διασπορά του.

Τι απολυμαίνουμε με μεγάλη προσοχή

  • Το τιμόνι περιμετρικά, τους διακόπτες αν διαθέτει στο κέντρο του και φυσικά του μοχλοδιακόπτες στην κολώνα του τιμονιού.

  • Τον επιλογέα των ταχυτήτων και το χειρόφρενο

  • Τις χειρολαβές στις πόρτες, τα υποβραχιόνια και τους διακόπτες ρύθμισης των καθισμάτων.

  • Τα σκιάδια, τον εσωτερικό καθρέφτη, όλους τους διακόπτες της κεντρικής κονσόλα και την οθόνη του συστήματος πολυμέσων.

  • Τα πλαίσια των θυρών και τις εξωτερικές τους χειρολαβές, καθώς και τη χειρολαβή του πορτμπαγκάζ.

  • Τις υφασμάτινες επενδύσεις στων καθισμάτων και των θυρών, χωρίς όμως να τις τρίβουμε.

Skoda Octavia
Με πράσινο, τα σημεία στο εσωτερικό του αυτοκινήτου τα οποία χρήζουν προσεκτικής απολύμανσης. 

Τι χρησιμοποιούμε για την απολύμανση

Ο οργανισμός Consumer Reports συμβουλεύει τη χρήση ορισμένων προϊόντων καθαρισμού που έχετε ήδη στο σπίτι. Διάλυμα αλκοόλης με περιεκτικότητα τουλάχιστον 70% όπως και η ισοπροπυλική αλκοόλη (γνωστή και ως οινόπνευμα 99,5%) είναι αποτελεσματικά ενάντια στον Covid-19 και δεν θα βλάψουν τις συνθετικές επιφάνειες του αυτοκινήτου σας.

Προσέξτε όμως να μην χρησιμοποιήσετε μεγάλη ποσότητα και αποφύγετε την απορρόφησή του. Επίσης μην τρίβετε έντονα τα καθίσματα ή άλλες επιφάνειες καλυμμένες με ύφασμα, δερματίνη ή δέρμα.

Προσοχή μην χρησιμοποιήσετε διαλυτικά, οξυζενέ ή καθαριστικά με αμμωνία σε πλαστικές επιφάνειες. Για την όλη διαδικασία φορέστε γάντια μιας χρήσης και χρησιμοποιήστε ένα πανί μικροϊνών, το οποίο στη συνέχεια θα πλύνετε σχολαστικά αν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε ξανά.

Skoda Octavia
Τα σημεία του αμαξώματος που συνήθως αγγίζουμε με τα χέρια μας, καλό είναι επίσης να απολυμαίνονται. 

Στο συνεργείο, στο πλυντήριο και στο βενζινάδικο

Αρκετά συνεργεία προσφέρουν πλέον απολύμανση του αυτοκινήτου πριν την παράδοση, καθώς επίσης και τη δυνατότητα παραλαβής και παράδοσης στο χώρο σας. Ρωτήστε σχετικά για να αποφύγετε τις μετακινήσεις, αν το αυτοκίνητό σας χρειάζεται συντήρηση.

Κατά τον ανεφοδιασμό, ζητήστε από τον υπάλληλο να μείνει σε απόσταση τουλάχιστον δύο μέτρων. Χρησιμοποιείτε γάντια για να αφήστε τα χρήματα κάπου απομακρυσμένα, πάρτε τα ρέστα από το ίδιο σημείο και, αφού ταχτοποιήσετε τα χρήματά σας στο πορτοφόλι, απορρίψτε τα γάντια σε κάδο για να μην διασπείρετε τον ιό στο εσωτερικό του αυτοκινήτου σας.

Το πλύσιμο που δεν συνοδεύεται από απολύμανση καλό θα είναι να το αποφύγετε για το τρέχον διάστημα, καθώς μπορεί να “ανοίξετε την πόρτα” εσείς οι ίδιοι στον κοροναϊό για να περάσει στο εσωτερικό του αυτοκινήτου σας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider