Η νέα Skoda Octavia τα έχει 600 (pics & vid)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η νέα Skoda Octavia τα έχει 600 (pics & vid)
Με πορτ μπαγκάζ 600 και 640 λίτρων, οι δύο εκδόσεις της νέας Skoda Octavia προσφέρουν τεράστιους χώρους αλλά και προηγμένη τεχνολογία.

Υπό κανονικές συνθήκες σε αυτές εδώ τις γραμμές θα μεταφέραμε τις εντυπώσεις μας από την οδήγηση της νέας Skoda Octavia στην Κρήτη, όπου είχει προγραμματιστεί η παγκόσμια παρουσίασή της στους δημοσιογράφους. Δυστυχώς ο κορονοϊός είχε άλλα σχέδια και πλέον θα πρέπει να περιμένουμε το καλοκαίρι για εντυπώσεις οδήγησης.

Skoda Octavia 2020

Ανέκαθεν η Skoda Octavia κρατούσε τα σκήπτρα της ευρυχωρίας στην κατηγορία της. Στην τέταρτη γενιά της ωστόσο, αποτελεί ένα θαύμα όχι μόνο άνεσης, αλλά επίσης τεχνολογίας, οικονομίας και ποιότητας. Για πρώτη φορά δε η αισθητική του αμαξώματος και του εσωτερικού απέκτησε την ίδια βαρύτητα με τα πρακτικά πλεονεκτήματα του μοντέλου, με το αποτέλεσμα να δικαιώνει απόλυτα του Τσέχους στιλίστες.

Αυξημένες διαστάσεις, προσεγμένη κομψότητα

Με μήκος 4.689 χιλ, η Grand Coupe είναι 19 χιλ. μεγαλύτερη ενώ η Sportswagon 22 χιλ. μεγαλύτερη από το μοντέλο τρίτης γενιάς. Το πλάτος έχει αυξηθεί κατά 15 χιλ..

Skoda Octavia 2020

Η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ της Sportswagon, το μεγαλύτερο στην κατηγορία, έχει αυξηθεί κατά 30 λίτρα, φτάνοντας στα 640. Η Grand Coupe έχει χωρητικότητα 600 λίτρα - 10 περισσότερα από την προηγούμενη γενιά. Η νέα εμπρόσθια ποδιά και οι νέοι προβολείς, πιο στενοί, διαθέτουν τεχνολογία LED στο βασικό εξοπλισμό για τα φώτα ημέρας, τη μεσαία και τη μεγάλη σκάλα. Τα πίσω φώτα, τα φώτα φρένων και τα φώτα ομίχλης χρησιμοποιούν επίσης τεχνολογία LED.

Skoda Octavia 2020

Οι ζάντες αλουμινίου με διάμετρο έως 19 ίντσες τονίζουν τη δυναμική αισθητική του μοντέλου.

Διαθέτει τα πάντα όλα

Στο ολοκαίνουργιο εσωτερικό της η Octavia διαθέτει νέο ταμπλό που υλοποιείται σε διαφορετικά επίπεδα, με μία μεγάλη, ελεύθερη κεντρική οθόνη. Ο πίνακας οργάνων είναι ψηφιακός και τα νέα και μαλακά υλικά προσδίδουν στο εσωτερικό αύρα πολυτέλειας. Ο νέος εσωτερικός - ambient - φωτισμός LED φωτίζει έμμεσα τις μπροστινές πόρτες, το ταμπλό και τα πόδια.

Skoda Octavia 2020

Προαιρετικά και για πρώτη φορά διατίθενται ιδιαίτερα καθίσματα Ergo και head-up display. Ντεμπούτο επίσης κάνει στη νέα Octavia και ο τριζωνικός κλιματισμός, με ξεχωριστές ρυθμίσεις για τους δύο εμπρός και τους πίσω επιβάτες. Ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει επίσης ηλεκτρικά παράθυρα και ηλεκτρομηχανικό χειρόφρενο. Η Skoda Octavia είναι τώρα διαθέσιμη και με ειδικά πλευρικά παράθυρα μπροστά, τα οποία μειώνουν ακόμη περισσότερο το επίπεδο εξωτερικού θορύβου στο εσωτερικό.

Skoda Octavia 2020

Η Octavia προσφέρει μια επιλογή από τέσσερα συστήματα infotainment τελευταίας γενιάς με οθόνες από 8,25 έως 10 ίντσες. Ορισμένες από αυτές ελέγχονται με κινήσεις του χεριού ή φωνητικά μέσω του Laura Skoda digital assistant. Το κορυφαίο σύστημα ψυχαγωγίας Columbus μπορεί - για πρώτη φορά - να εμφανίσει τους χάρτες του συστήματος πλοήγησης σε διαφορετικό επίπεδο ζουμ από το Virtual Cockpit 10.25 ιντσών (το οποίο, παρεμπιπτόντως, έχει βελτιωθεί περαιτέρω, όντας ακόμα πιο φιλικό στο χρήστη).

Κορυφαία ασφάλεια με αποδείξεις

Ένα ολόκληρο φάσμα νέων συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης οδηγού, όπως Collision Avoidance Assist, Turn Assist, Exit Warning και το Local Traffic Warning, κάνουν επίσης το ντεμπούτο τους στη Skoda. Άλλα νέα χαρακτηριστικά για την Octavia περιλαμβάνουν το Area View, Side Assist και Predictive Cruise Control, τα οποία μαζί με την ενημερωμένη έκδοση της αναγνώρισης κυκλοφοριακών σημάτων, καθώς και τα συστήματα Adaptive Lane Assist, Traffic Jam Assist και Emergency Assist αποτελούν το ολοκληρωμένο σύστημα Travel Assist, ένα από τα πληρέστερα συστήματα υποβοήθησης οδηγού διαθέσιμα σήμερα στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Skoda Octavia 2020

Παράλληλα, με τη χρήση της τεχνολογίας Hands-on Detect, το σύστημα ελέγχει εάν ο οδηγός αγγίζει σταθερά το τιμόνι. Έως και εννέα αερόσακοι, συμπεριλαμβανομένου του αερόσακου γονάτου οδηγού και των πίσω πλευρικών αερόσακων, προστατεύουν τους επιβαίνοντες σε περίπτωση σύγκρουσης. Με όλα τα παραπάνω, η νέα Skoda Octavia κέρδισε εύκολα την κορυφαία διάκριση πέντε αστέρων του οργανισμού EuroNCAP.

Τεράστια γκάμα κινητήρων

Για πρώτη φορά, η γκάμα της νέας Skoda Octavia περιλαμβάνει ένα plug-in hybrid, την Octavia iV, καθώς και την Octavia RS iV. Στην Octavia iV, ένας βενζινοκινητήρας 1.4 TSI και ένας ηλεκτροκινητήρας παρέχουν συνδυασμένη ισχύ 204 ίππων. Με τη χωρητικότητα των 37 Ah που παρέχει ενέργεια 13 kWh, η μπαταρία ιόντων λιθίου υψηλής τάσης επιτρέπει μια ηλεκτρική αυτονομία μέχρι 60 χλμ. στον κύκλο WLTP.

Skoda Octavia 2020

Μερικοί από τους βενζινοκινητήρες είναι πλέον εξοπλισμένοι με ήπια υβριδική τεχνολογία, ενώ οι πετρελαιοκινητήρες προέρχονται από την τελευταία γενιά EVO και εκπέμπουν μέχρι και 80% λιγότερα οξείδια αζώτου. Η ισχύς των κινητήρων κυμαίνεται από 110 ίππους έως 204 ίππους. Διαθέσιμη θα είναι και η Octavia G-TEC με κινητήρα βενζίνης/φυσικού αερίου και αυτονομία έως και 523 χιλιόμετρα με CNG.

Skoda Octavia 2020

Οι εκδόσεις e-TEC που είναι εφοδιασμένες με έναν από τους τελευταίους βενζινοκινητήρες 1.0 TSI της γενιάς EVO ή 1.5 TSI διαθέτουν ήπια υβριδική τεχνολογία όταν είναι εξοπλισμένες με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων DSG.

Οι πετρελαιοκινητήρες 2.0 TDI EVO εφαρμόζουν μια νέα επεξεργασία καυσαερίων «διπλής δοσολογίας», όπου η έγχυση του AdBlue γίνεται μπροστά από τους δύο καταλυτικούς μετατροπείς.

Skoda Octavia 2020

Σύντομα κοντά μας, Simply Clever

Η νέα Skoda Octavia θα είναι διαθέσιμη στην ελληνική αγορά από τις αρχές του καλοκαιριού. Όπως κάθε μοντέλο της Skoda, θα διαθέτει πλειάδα “έξυπνων” και πρακτικών λύσεων, όπως ένα βολικό σωλήνα πλήρωσης για το AdBlue στα μοντέλα με κινητήρες πετρελαίου, τσέπες αποθήκευσης smartphone στα μπροστινά καθίσματα, πακέτο ύπνου για το πίσω κάθισμα στην έκδοση Sportswagon, κουρτινάκια για τα πίσω παράθυρα, θήκη πολλαπλών λειτουργιών κάτω από το κάλυμμα του χώρου αποσκευών, ενσωματωμένη ομπρέλα στην πόρτα του οδηγού και πολλά ακόμα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider