Η ακαταμάχητη γοητεία του Volvo XC40

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η ακαταμάχητη γοητεία του Volvo XC40
Ασφαλές, πρακτικό, άνετο και συναρπαστικό στην οδήγηση, το XC40 θέτει στον υποψήφιο αγοραστή του μία σειρά από ενδιαφέροντα διλήμματα που σχετίζονται με το πλήθος των εκδόσεών του.

Είναι ίσως ό,τι πιο ριζοσπαστικό και καινοτόμο εμφανίστηκε τα δύο τελευταία χρόνια στην κατηγορία των compact SUV. Με τη φρεσκάδα του και τις τεχνολογίες που ενσωματώνει, το Volvo XC40 δείχνει ότι ένα έξυπνα σχεδιασμένο SUV μπορεί να είναι ιδανικό για την καθημερινή μετακίνηση στην πόλη και ταυτόχρονα να προσφέρει μεγάλο φάσμα επιλογών, ως σύντροφος στο ταξίδι και στις δραστηριότητες αναψυχής του κατόχου του. Ασφαλές, πρακτικό, άνετο και συναρπαστικό στην οδήγηση, το XC40 θέτει στον υποψήφιο αγοραστή του μία σειρά από ενδιαφέροντα διλήμματα που σχετίζονται με το πλήθος των εκδόσεών του, όσον αφορά το στυλ, τον εξοπλισμό, τους κινητήρες και τη μετάδοση.

insider

To Volvo XC40 T4, για παράδειγμα, με βενζινοκινητήρα 190 ίππων και 300 Nm ροπής, είναι μία επιλογή που έχει σίγουρα θέση στο short list των ενδιαφερόμενων. Πρόκειται για μία έκδοση που προσφέρει αίσθηση δύναμης και ελέγχου σε κάθε περίπτωση, χάρη και στο εξαιρετικό αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων που φροντίζει για την ομαλή μεταφορά της άφθονης δύναμης στους τροχούς.

insider

Άκρως ελκυστική είναι φυσικά και η plug-in υβριδική έκδοση Recharge, στην κορυφή της γκάμας του Volvo XC40. Εδώ, το προηγμένο σύστημα κίνησης συνδυάζει έξυπνα έναν οικονομικό και αποδοτικό 3-κύλινδρο κινητήρα βενζίνης με έναν ηλεκτροκινητήρα, και προσφέρει συναρπαστικές επιδόσεις, αλλά και καθαρή λειτουργία. Η αυτονομία του ηλεκτροκινητήρα, μάλιστα, επιτρέπει στο XC40 Recharge Plug-in Hybrid T5 να καλύπτει τις μέσες αστικές καθημερινές διαδρομές αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια, χωρίς σταγόνα βενζίνης και, επομένως, με μηδενικές εκπομπές καυσαερίων. Με όρους οικονομίας, θα σκεφτόταν κανείς ότι δεν μπορεί να επιθυμήσει κάτι ακόμη... 

insider

Όμως μπορεί: Το XC40 Recharge, όπως και όλα τα Volvo Recharge, προσφέρεται με επιδότηση ηλεκτρικής ενέργειας για διάστημα 12 μηνών, την οποία η Volvo παρέχει για όσες παραγγελίες θα λάβει έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2020. Όσοι επωφεληθούν θα επιδοτηθούν με βάση τις κιλοβατώρες (kWh) που χρησιμοποιήθηκαν κατά την οδήγηση με ηλεκτρική ενέργεια, μέσα σε ένα έτος. 

Καθώς, όμως το κόστος χρήσης περιλαμβάνει και τη φορολογία, υπάρχει μία ακόμη καλή είδηση, που προκύπτει από τις διατάξεις του νέου φορολογικού νόμου και αφορά εταιρικούς χρήστες οχημάτων με εκπομπές CO2 κάτω από 50 g / km και Λιανική Τιμή προ Φόρων κάτω από 40.000 €. Με βάση όσα προβλέπονται για τη χρονομίσθωση (leasing), το XC40 Recharge Plug-in Hybrid T5 επωφελείται από μηδενικό φόρο χρήσης, ενώ είτε για τη μίσθωση είτε για την προμήθειά του, οι επιχειρήσεις απολαμβάνουν δυνατότητα έκπτωσης από τα ακαθάριστα έσοδά τους, κατά το χρόνο πραγματοποίησης της δαπάνης, προσαυξημένης κατά ποσοστό 30%.  

Η κορυφαία εκδοχή αυτού του θαυμάσιου compact SUV καλύπτεται στο εξής με 5ετή εγγύηση, όπως συμβαίνει και με όλα τα μοντέλα της Volvo. Σιγουριά, ασφάλεια και βιώσιμη μετακίνηση, σε μία πρόταση που δύσκολα μπορεί κανείς να αγνοήσει.

Μάθετε περισσότερα εδώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider