Βρήκαμε το πιο δίκαιο μοντέλο ασφάλισης για το αυτοκίνητό σου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρήκαμε το πιο δίκαιο μοντέλο ασφάλισης για το αυτοκίνητό σου
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το σύστημα παραμετροποιημένης ασφάλισης της Hellas Direct.

Σ’ ένα πραγματικά δίκαιο κόσμο, οι κακοί βρίσκονται στη φυλακή, η φτώχεια έχει εξαλειφθεί και ο καθένας από εμάς πληρώνει όσο πρέπει για την ασφάλειά του αυτοκινήτου του.

Δυστυχώς, για τα δύο πρώτα δεν μπορούσε να κάνουμε κάτι. Όσον αφορά το τελευταίο, θα μιλήσουμε για το νέο μοντέλο ασφάλισης της Hellas Direct. Ένα μοντέλο που χάρη στην παραμετρική τιμολόγησή του αποτελεί ένα από τα πιο δίκαια συστήματα ασφάλισης αυτοκινήτου αυτή τη στιγμή στον κόσμο.

Τα διαφορετικά είδη οδηγών

Στην Ελλάδα υπάρχουν εκατομμύρια οδηγοί. Ανάμεσά τους, οδηγοί που τρακάρουν κατά μέσο όρο μία φορά το χρόνο και οδηγοί που δεν έχουν τρακάρει ποτέ. Οδηγοί που παρκάρουν κάθε βράδυ το αυτοκίνητό τους σε περιοχές «διάσημες» για το πόσο συχνά ανοίγουν αυτοκίνητα και οδηγοί που μένουν σε κάποιο ορεινό χωριό της Κρήτης όπου δεν έχει καταγραφεί κλοπή τα τελευταία 70 χρόνια. Οδηγοί που κάθε μέρα κάνουν 50 χιλιόμετρα από και προς τη δουλειά τους και οδηγοί που βγάζουν από το ιδιωτικό parking το αυτοκίνητό τους μόνο τα Σαββατοκύριακα. 

Γίνεται εύκολα κατανοητό πως οι πιθανότητες να πάθει ζημιά το αυτοκίνητο καθενός από αυτούς είναι εντελώς διαφορετικές. Μήπως θα έπρεπε να είναι διαφορετικό και το ποσό που πληρώνουν για να το ασφαλίσουν;

Η Hellas Direct στην προσπάθειά της να κάνει (έστω στον συγκεκριμένο τομέα) τον κόσμο πιο δίκαιο υιοθέτησε ένα σύστημα ασφάλισης το οποίο πριν υπολογίσει το κόστος της ασφάλισης του εκάστοτε αυτοκινήτου, λαμβάνει υπόψη μια σειρά από διαφορετικές παραμέτρους. 

Οι παράμετροι που φέρνουν τη δικαιοσύνη

insider

Παραμέτρους όπως πού μένει ο οδηγός; Πόσο συχνά κλέβουν αυτοκίνητα εκεί τους τελευταίους μήνες; Πόσο χρονών είναι; Τι μοντέλο οδηγεί; Πόσα κυβικά; Ποιας χρονολογίας; κ.λπ. Έτσι, στα κλάσματα του δευτερολέπτου που εσύ περιμένεις την προσφορά, το μοντέλο παραμετροποίησης της Hellas Direct αξιολογεί το ρίσκο και διαμορφώνει την τιμή που εμφανίζεται τελικά στην οθόνη σου.

Με αυτό τον τρόπο δεν θα πληρώνουν αδίκως όλοι οι οδηγοί τα ίδια ασφάλιστρα. Τα μικρότερα ρίσκα δεν θα επιβαρύνονται από τα μεγαλύτερα. Ας γίνουμε, όμως, πιο συγκεκριμένοι με το πώς είναι πιθανόν να αναπροσαρμοστούν οι τιμές. 

Τα νέα ασφάλιστρα

Ένα τόσο παραμετροποιημένο σύστημα είναι πολύ πιθανόν να αναπροσαρμόσει τις τιμές τόσο προς τα πάνω όσο και προς τα κάτω. Αυτό ήταν το ζητούμενο, άλλωστε, εξ αρχής. Η δικαιοσύνη. Παρ΄όλα αυτά, από τους ήδη πελάτες της Hellas Direct το 75% είδε τα ασφάλιστρα του αυτοκινήτου του είτε να παραμένουν σταθερά είτε να μειώνονται. 

Η αρχή για έναν πραγματικά δίκαιο κόσμο έγινε με το παραπάνω μοντέλο. Ήρθε η ώρα να διευθετήσουμε σιγά σιγά και τα υπόλοιπα ζητήματα. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider