Κατέρρευσε ακόμα μια αεροπορική λόγω πανδημίας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κατέρρευσε ακόμα μια αεροπορική λόγω πανδημίας
Eίναι η τέταρτη περιφερειακή αεροπορική που καταρρέει μέσα σε λίγους μήνες.

Λουκέτο ετοιμάζεται να βάλει φέτος μια ακόμα αεροπορική εταιρεία, η ExpressJet Airlines εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού και του πλήγματος στις αερομεταφορές που αυτή έχει επιφέρει.

Η ExpressJet Airlines που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους περιφερειακούς αερομεταφορείς των ΗΠΑ είναι η τέταρτη περιφερειακή αεροπορική που καταρρέει μέσα σε λίγους μήνες, σύμφωνα με το Bloomberg.

Να υπενθυμίσουμε ότι το 49,9% της ExpressJet United κατέχει από τα τέλη του 2018 η United Airlines Holdings. Η United μάλιστα ήταν αυτή που αποφάσισε να τερματίσει τις πτήσεις της με την ExpressJet στο πλαίσιο των γενικότερων περικοπών.

Η αεροπορική, που προηγουμένως ονομαζόταν Continental Express, ήταν μεταξύ των κορυφαίων 10 παγκοσμίως από άποψη αριθμού αεροσκαφών, καθώς διέθετε πάνω από 400. Λειτουργούσε επίσης ως ανεξάρτητη εταιρεία και ως αερομεταφορέας με πτήσεις τσάρτερ. Οι μέρες αυτές όμως ανήκουν πια στο παρελθόν.

«Είναι μια υπερήφανη παλιά εταιρεία που είχε περισσότερες ζωές και από μια γάτα»», ανέφερε τη Δευτέρα ο CEO, Subodh Karnik, δεσμευόμενος για την ομαλή μεταβίβαση των 131 Embraer SA 145 τζετ της.

Σημειώνεται ότι η ExpressJet με βάση την Ατλάντα απασχολεί 2.800 υπαλλήλους.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider