Πέθανε ο Αντώνης Βγόντζας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πέθανε ο Αντώνης Βγόντζας
Είχε διατελέσει και Νομικός Σύμβουλος και Διευθυντής του Νομικού Γραφείου του Ανδρέα Παπανδρέου.

Σε ηλικία 73 ετών πέθανε ο δικηγόρος Αντώνης Βγόντζας, ο οποίος είχε διατελέσει και Νομικός Σύμβουλος και Διευθυντής του Νομικού Γραφείου του Ανδρέα Παπανδρέου στην τελευταία του θητεία ως Πρωθυπουργού από το 1993 έως το 1996.

Όπως αναφέρει το flashnews.gr, ο Αντώνης Βγόντζας καταγόταν από το Καπίστρι, ένα μικρό χωριό στο Λασίθι και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Νομικά, Οικονομικά και Οικονομικά Μαθηματικά στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ο Αντώνης Βγόντζας ασκούσε τη δικηγορία από το 1971. Ήταν Συνήγορος σε δίκες που διαδραμάτισαν ιδιαίτερο ρόλο στην πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου.

Συμμετείχε στον αντιδικτατορικό αγώνα και ως φοιτητής και ως δικηγόρος. Υπερασπίστηκε κυρίως φοιτητές σε στρατιωτικά και πολιτικά δικαστήρια.

Διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης από το 1976 στον Τομέα Ποινικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Συμμετείχε στην Ομάδα υπεράσπισης του Ανδρέα Παπανδρέου μαζί με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, τον Αντώνη Λιβάνη , τον Κώστα Λαλιώτη και τον Χρήστο Ροκόφυλλο, πρίν και κατα τη διάρεκια της Δίκης στο Ειδικό Δικασήριο, καθώς και στα αγγλικά δικασήρια κατα του περιοδικού TIME.

Συμμετείχε ακόμα για πολλές δεκαετίες στον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας ως μέλος σημαντικών νομοπαρασκευαστικών επιτροπών.

Υπηρέτησε ως Γενικός Γραμματέας στα Υπουργεία Υγείας και ΠΕΧΩΔΕ, Νομικός Σύμβουλος στα Υπουργεία Δικαιοσύνης, Προεδρίας, Παιδείας και Υγείας και διετέλεσε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Ιατρικής Ηθικής και Δεοντολογίας.

Ενώ ήταν και πραγματογνώμονας σε Επιτροπές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Πρόεδρος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Δικαστική Συνεργασία Ευρώπης- Αμερικής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider