«Βαρύς ο πέλεκυς» για όσους κινούνται στη ΛΕΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Βαρύς ο πέλεκυς» για όσους κινούνται στη ΛΕΑ
Η χρήση της ΛΕΑ προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για την κίνηση οχημάτων άμεσης ανάγκης και συντήρησης των αρμοδίων υπηρεσιών.

Συνολικά 479 παραβάσεις βεβαιώθηκαν από την Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής το εορταστικό τετραήμερο των Αποκριών και της Καθαράς Δευτέρας για κίνηση στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ).

Από τις 479 παραβάσεις σε τμήματα των αυτοκινητοδρόμων Αθηνών - Λαμίας, Αθηνών - Κορίνθου και Αττικής Οδού, οι 310 βεβαιώθηκαν μέσω καμερών και οι 169 κατά την διάρκεια επιτόπιων τροχονομικών ελέγχων.

Τι προβλέπεται

Όπως σημειώνει η Τροχαία, η χρήση της ΛΕΑ κατατάσσεται στις παραβάσεις αντικοινωνικής οδικής συμπεριφοράς και σε περιπτώσεις διάπραξης παράβασης, προβλέπεται η επί τόπου αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας και της άδειας οδήγησης για 60 ημέρες, καθώς και η καταχώρηση εννέα βαθμών στο Point System, χωρίς την επιβολή διοικητικού προστίμου.

Η χρήση της ΛΕΑ προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για την κίνηση οχημάτων άμεσης ανάγκης και συντήρησης των αρμοδίων υπηρεσιών, για την αντιμετώπιση έκτακτων γεγονότων, περιστατικών ή άλλων αναγκών. Οποιαδήποτε άλλη χρήση της ΛΕΑ δεν επιτρέπεται.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider