Κορονοϊός: Πάνω από 400 δισ. δολάρια έχασαν σε δύο μήνες οι κροίσοι

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κορονοϊός: Πάνω από 400 δισ. δολάρια έχασαν σε δύο μήνες οι κροίσοι
Το μεγαλύτερο πλήγμα δέχθηκε ο ισχυρός άντρας της LVMH, Μπερνάρ Αρνό, ο οποίος μέσα σε δύο μήνες έχασε 30 δισ. δολάρια.

Ποσό – μαμούθ, ύψους 408 δισ. δολαρίων, έχασαν μέσα σε δύο μήνες, οι 100 πλουσιότεροι άνθρωποι του πλανήτη, λόγω της πρωτοφανούς κρίσης του κορονοϊού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Marketwatch, σε διάστημα 60 ημερών, οι πλούσιοι που απαρτίζουν τον δείκτη των 100 κορυφαίων δισεκατομμυριούχων του κόσμου (top 100 billionaires) έχασαν σωρευτικά 408 δισ. δολάρια. Τα στοιχεία αφορούν ειδική μελέτη της εταιρείας Hurun.

Το μεγαλύτερο πλήγμα δέχθηκε ο ισχυρός άντρας της LVMH, Μπερνάρ Αρνό, ο οποίος μέσα σε δύο μήνες έχασε 30 δισ. δολάρια.

Ο Αρνό έχασε 30 δισ. δολάρια λόγω της κατακόρυφης πτώσης των μετοχών της LVMH, οι οποίες κατρακύλησαν στα 74 δολάρια στις 31 Μαρτίου, από 87 δολάρια στις 31 Ιανουαρίου. Η περιουσία του Αρνό μειώθηκε στα 77 δισ. δολάρια, από 107 δισ. δολάρια δύο μήνες νωρίτερα.

Ο Τζεφ Μπέζος της Amazon έχασε 9 δισ. δολάρια σε δύο μήνες, ωστόσο παραμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου με περιουσία ύψους 131 δισ. δολαρίων.

Συνολικά, οι 10 κορυφαίοι δισεκατομμυριούχοι έχασαν 125 δισ. δολάρια.

Οι κερδισμένοι

Ο Έρικ Γουάν Τζενγκ της πλατφόρμας Zoom ανήκει στην αντίπερα όχθη και συγκεκριμένα σε όσους ωφελήθηκαν από την κρίση του κορονοϊού, καθώς η περιουσία του μέσα σε δύο μήνες αυξήθηκε από τα 3,5 δισ. δολάρια στα 8 δισ. δολάρια.

Η μετοχή της Zoom σχεδόν διπλασιάστηκε μέσα σε δύο μήνες, από τα 76 δολάρια στα 146 δολάρια.

Τα στοιχεία της μελέτης

Τα στοιχεία της μελέτης προέκυψαν από την πορεία των αγορών μέχρι και τις 31 Μαρτίου, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε σύγκριση με τη λίστα πλουσίων της Hurun, της Hurun Global Rich List 2020.

Η βουτιά των διεθνών αγορών, τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο, σε συνδυασμό με την ισχυροποίηση του δολαρίου, ήταν οι αιτίες που «ροκάνισαν» τις περιουσίες των πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη.

Υπενθυμίζεται πως το τελευταίο δίμηνο, η βρετανική στερλίνα έχασε 6,3% έναντι του δολαρίου, το κινεζικό γουάν μέτρησε απώλειες 2,3% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, ενώ το ευρώ έχασε 0,4%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider