Νεκρός ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Ντμίτρι Μπόσοφ, οργιάζουν οι φήμες για αυτοκτονία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νεκρός ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Ντμίτρι Μπόσοφ, οργιάζουν οι φήμες για αυτοκτονία
Πρόκειται για έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στη Ρωσία, ο οποίος βρίσκεται στην 86η θέση των πλουσιότερων Ρώσων επιχειρηματιών, σύμφωνα με τη λίστα του Forbes.

Νεκρός μέσα στο σπίτι του στη Μόσχα βρέθηκε, το βράδυ της Τετάρτης, ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Ντμίτρι Μπόσοφ, κύριος μέτοχος της Alltech Group και ιδιοκτήτης της VostokCoal και σύμφωνα με τους The Moscow Times, ο θάνατος του αποδίδεται σε αυτοκτονία.

Πρόκειται για έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στη Ρωσία, ο οποίος βρίσκεται στην 86η θέση των πλουσιότερων Ρώσων επιχειρηματιών, σύμφωνα με τη λίστα του Forbes, αλλά και στην 1.851η σε όλο τον πλανήτη.

Οι Αρχές διερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έβαλε τέλος στη ζωή του, στο εξοχικό του σπίτι ο 52χρονος ιδιοκτήτης εταιρειών ορυκτού άνθρακα, όμως σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δίπλα στη σορό, η οποία εντοπίστηκε στις 6 Μαΐου από συγγενείς του στον χώρο του σπιτιού, υπήρχε ένα πιστόλι τύπου Glock 19 gen 4, καθώς και ένα γράμμα, το περιεχόμενό του οποίου παραμένει άγνωστο.

Πηγές πλούτου

Ο Μπόσοφ έγινε το 1997 συνιδιοκτήτης του εργοστασίου αλουμινίου του Κρασνογιάρσκ, ενώ το 2000 πούλησε τις μετοχές του και δημιούργησε την Alltech Group. Επίσης, ήταν γενικός χορηγός της «Νυχτερινής Λίγκας Χόκει» που ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του Ρώσου προέδρου, Βλάντιμιρ Πούτιν.

Ήταν βασικός μέτοχος του ομίλου Sibatratsit, που κατέχει την πρώτη θέση στον κόσμο στην παραγωγή και εξαγωγή υψηλής ποιότητας ανθρακίτη UHG, όπως επίσης και της VostokCoal, η οποία ειδικεύεται στην εξόρυξη γαιανθράκων στη Σιβηρία.

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider