Σπουδές στο Χάρβαρντ έναντι 50.000 δολαρίων... αλλά με τηλεκπαίδευση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σπουδές στο Χάρβαρντ έναντι 50.000 δολαρίων... αλλά με τηλεκπαίδευση

Τις μεγάλες αλλαγές που συντελούνταν στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης επιταχύνει η πανδημία, καθιστώντας τον τομέα της παιδείας πιο έτοιμο για μεγάλες αλλαγές από σχεδόν οποιονδήποτε άλλο.

Αυτό διαπιστώνει ο καθηγητής μάρκετινγκ του NYU, Scott Galloway μιλώντας στο Business Insider, τονίζοντας πως η εκπαίδευση, εκτός ίσως από τον κλάδο της υγειονομικής περίθαλψης, μπορεί να επωφεληθεί περισσότερο από μια τόσο έντονη διαταραχή όπως ο κορονοϊός.

Τα ποσοστά διδασκαλίας στα μεγαλύτερα πανεπιστημία έχουν φτάσει στα ύψη με τα ποσοστά αποδοχής ωστόσο σε αυτά να έχουν μειωθεί, όπως σημειώνει ο Galloway. Παράλληλα, η ποιότητα της εκπαίδευσης που λαμβάνουν οι φοιτητές και το τι επακολουθεί στην επαγγελματική τους καριέρα δεν έχει βελτιωθεί αναλόγως. Ο Galloway, τονίζει πως η πανδημία έφερε ξανά στο προσκήνιο κάποια αγκάθια της ανώτατης εκπαίδευσης.

Καθώς τα πανεπιστήμια στις ΗΠΑ αλλά και παγκοσμίως μεταπήδησαν σε μαθήματα στο διαδίκτυο, έγινε ξανά ορατό πόσο εξαρτώνται από τα υψηλά δίδακτρα. Για παράδειγμα το Χάρβαρντ τώρα «τρέχει» τα μαθήματα μέσω πλατφόρμας που το κόστος της ανέρχεται στα 50.000 δολάρια, όπως δηλώνει ο καθηγητής του NYU, συμπληρώνοντας πως θα πρέπει να υπάρξουν νέα πακέτα, ώστε να προσελκύσουν μεγαλύτερο όγκο φοιτητών.

Από τη μεριά της η Laurie Santos, καθηγήτρια ψυχολογίας του Yale αναφέρει πως «εάν υπάρξει ένα εξαιρετικής ποιότητας ψηφιακό περιεχόμενο, οι άνθρωποι θα έρθουν. Το βασικό κίνητρο για όλους είναι να μάθουν περισσότερα, και όταν το περιεχόμενο είναι εκεί, οι άνθρωποι θα εγγραφούν στις πλατφόρμες, καθώς οι απαιτήσεις αυξάνονται». Η ίδια συμπλήρωσε μιλώντας στο Business Insider πως το υψηλό περιεχόμενο που διαθέτει το πανεπιστήμιο του Yale μπορεί να προσεγγίσει κυριολεκτικά εκατομμύρια ανθρώπους. Σύμφωνα με την Santos, όταν τα πανεπιστήμια εξελίξουν τις άτυπες αλληλεπιδράσεις στο διαδίκτυο, όπως το chat με συμφοιτητές πριν από το μάθημα ή μια συνομιλία με τον καθηγητή, θα είναι σε θέση να δημιουργήσουν και να μεταφέρουν εξ ολοκλήρου σε ένα «ρεαλιστικό» επίπεδο μία ολόκληρη τάξη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider