Πτωτικές τάσεις εμφανίζει το ποσοστό της Clinton

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πτωτικές τάσεις εμφανίζει το ποσοστό της Clinton

Η Hillary Clinton, υποψήφια για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών, προηγείται του Donald Trump με επτά ποσοστιαίες μονάδες στην Πενσυλβάνια, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δεύτερης δημοσκόπησης που δίνει προβάδισμα με διαφορά μονοψήφιου ποσοστού, στην πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, μεταδίδει το CNN.

Δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το κολέγιο (Franklin and Marshall College) δείχνει ότι η Clinton προηγείται του Τραμπ με 47% έναντι 40% του εκκεντρικού δισεκατομμυριούχου. Το αποτέλεσμα αυτό δείχνει το ποσοστό της Clinton να έχει μειωθεί σε σύγκριση με το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης που είχε διεξαχθεί, αμέσως μετά τη διεξαγωγή του κεντρικού συνεδρίου του Δημοκρατικού Κόμματος, τον Ιούλιο. Την περίοδο εκείνη είχε προβάδισμα με ποσοστό 49% έναντι 38% του Trump.

Ωστόσο, το αποτέλεσμα άλλης δημοσκόπησης που πραγματοποιήθηκε μέσα στην εβδομάδα (Monmouth University) και δημοσιοποιήθηκε την Τρίτη, δίνει προβάδισμα στην Κλίντον με 48% έναντι 40% του Trump.

Με τη συμμετοχή υποψηφίων άλλων κομμάτων, το ποσοστό της Clinton μειώνεται στο 41% έναντι 38% του Trump. Στη δημοσκόπηση αυτή, ο φιλελεύθερος Gary Johnson λαμβάνει 7% και η υποψήφια των Πρασίνων Jill Stein 2%.

Η δημοσκόπηση αυτή έδειξε επίσης μεγάλο ποσοστό αναποφάσιστων, με το 13% των συμμετεχόντων να δηλώνει ότι δεν έχουν αποφασίσει ποιον θα ψηφίσουν στις 8 Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider