Ξεκίνησε η επέλαση της κακοκαιρίας - Ισχυρή καταιγίδα έπληξε τα νότια προάστια της Αθήνας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ξεκίνησε η επέλαση της κακοκαιρίας - Ισχυρή καταιγίδα έπληξε τα νότια προάστια της Αθήνας
Μήνυμα του 112 στην Πελοπόννησο για ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Περιορισμένες κλήσεις στην Πυροσβεστική για αντλήσεις υδάτων σε Νέα Σμύρνη, Καλλιθέα και Μοσχάτο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 16:29

Σε πλήρη εξέλιξη η επέλαση της κακοκαιρίας σε διάφορα μέρη της χώρας καθώς και στην Αθήνα. Ισχυρή καταιγίδα έπληξε τα νότια προάστια της πρωτεύουσας και παρότι δεν είχε μεγάλη διάρκεια έπεσαν μεγάλοι όγκοι νερού, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα σε δρόμους.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, έχει δεχθεί σήμερα, μέχρι στιγμής, περιορισμένο αριθμό κλήσεων για την Αττική, κυρίως για αντλήσεις υδάτων σε Νέα Σμύρνη, Καλλιθέα και Μοσχάτο.

Νωρίτερα, προειδοποιητικό μήνυμα, μέσω του 112, για βροχές και καταιγίδες έλαβαν στα κινητά τους τηλέφωνα, περίπου στις 12:15 το μεσημέρι, οι κάτοικοι της Πάτρας.

Σύμφωνα με το μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας, στην Πελοπόννησο προβλέπονται να εκδηλωθούν από τις μεσημβρινές ώρες μέχρι και τις πρώτες βραδινές ώρες, βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές.

Η Πολιτική Προστασία καλεί τους κατοίκους να είναι προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους κατά την διάρκεια των φαινομένων.

Που θα χτυπήσει το κύμα της κακοκαιρίας

Με Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού η ΕΜΥ προειδοποιεί για επιδείνωση των καιρικών φαινομένων κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Πιο συγκεκριμένα, ψυχρές και ασταθείς αέριες μάζες στην ανώτερη ατμόσφαιρα θα παραμείνουν πάνω από τη χώρα μας μέχρι και σήμερα Σάββατο (31-08-24), επηρεάζοντας κατά τόπους το μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Πρόσκαιρα τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από πολύ ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια).

1. Από τις πρωινές ώρες και μέχρι αργά το απόγευμα κατά διαστήματα στις Σποράδες, την Εύβοια και πιθανώς στη Θεσσαλία.

2. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Πελοπόννησο, τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και κατά τόπους στην Ήπειρο και τη Μακεδονία (κυρίως την κεντρική και ανατολική).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΜΥ: Νέο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού - Καταιγίδες στην Αττική

gazzetta
gazzetta reader insider insider