Ισραήλ: Νέοι αεροπορικοί βομβαρδισμοί στο Λίβανο - Με ρουκέτες απάντησε η Χεζμπολάχ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισραήλ: Νέοι αεροπορικοί βομβαρδισμοί στο Λίβανο - Με ρουκέτες απάντησε η Χεζμπολάχ
Κλιμακώνεται η ένταση στην περιοχή. Σειρήνες ήχησαν στο βόρειο Ισραήλ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 20:43

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα νέα αεροπορικά πλήγματα εναντίον θέσεων της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, την επομένη ενός πολύνεκρου βομβαρδισμού εναντίον της λιβανικής ισλαμιστικής οργάνωσης στην πρωτεύουσα Βηρυτό. Μάλιστα, το πλήγμα στοίχισε τη ζωή σε 37 ανθρώπους, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου σε έναν νέο απολογισμό, διευκρινίζοντας πως «οι επιχειρήσεις απομάκρυνσης των συντριμμιών» του κατεστραμμένου κτιρίου συνεχίζονται.

Με νεότερη ανακοίνωση του, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε και άλλες επιθέσεις κατά της Χεζμπολάχ. «Ο ισραηλινός στρατός πλήττει αυτήν την στιγμή στόχους της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ στον Λίβανο», αναφέρεται στην τελευταία ανακοίνωση του στρατού.

Διαβάστε ακόμα: Λίβανος: Νεκρό δεύτερο ηγετικό στέλεχος της Χεζμπολάχ

«Ο ισραηλινός στρατός πλήττει αυτήν τη στιγμή θέσεις που ανήκουν στην τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολάχ στον Λίβανο», αναφέρουν σε ένα δελτίο Τύπου οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, προσθέτοντας πως τουλάχιστον 16 μαχητές της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν στο χθεσινό πλήγμα στη Βηρυτό.

Η λιβανέζικη αστυνομία υποστήριξε ότι έχει λάβει αναφορές για χτυπήματα ρουκετών που προκάλεσαν ζημιές και πυροδότησε πυρκαγιές. Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες από την επίθεση.

Ήχησαν οι σειρήνες στο βόρειο Ισραήλ

Την ώρα της διεξαγωγής των ισραηλινών βομβαρδισμών στο Λίβανο, ήχησαν οι σειρήνες συναγερμού στο βόρειο Ισραήλ. Όπως αναφέρουν οι Times of Israel, τουλάχιστον 100 ρουκέτες της Χεζμπολάχ εκτοξεύτηκαν από το έδαφος του Λιβάνου, με ορισμένες από αυτές να χτυπάνε το Ισραήλ. Από την πλευρά τους οι ισραηλινές αρχές ανακοίνωσαν ότι δεν υπήρξαν θύματα, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις προκλήθηκαν πυρκαγιές από τις εκρήξεις.

Από την πλευρά της, ηΧεζμπολάχ επιβεβαίωσε πως έριξε σήμερα μια ομοβροντία ρουκετών Katyusha εναντίον δύο στρατιωτικών εγκαταστάσεων στο βόρειο Ισραήλ, την ώρα που ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε νέα πλήγματα εναντίον φιλοϊρανικών κέντρων εκπαίδευσης στο νότιο Λίβανο.

Σε δύο διαφορετικά δελτία Τύπου, η Χεζμπολάχ ανέφερε πως οι μαχητές της «εκτόξευσαν μια ομοβροντία ρουκετών Katyusha» εναντίον δύο στρατιωτικών εγκαταστάσεων στο βόρειο Ισραήλ, προσθέτοντας πως πρόκειται για μία «απάντηση στις επιθέσεις του εχθρού» στο νότιο Λίβανο.

Ανταποκριτές του AFP ανέφεραν σφοδρούς βομβαρδισμούς σε διαφορετικές περιοχές στο νότιο Λίβανο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ, Times of Israel

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πρέσβης του Ισραήλ στον ΟΗΕ: Η χώρα θα συνεχίσει να «αμύνεται» έναντι της Χεζμπολά του Λιβάνου

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider