Στον Ευαγγελισμό νοσηλεύεται με κορονοϊό ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στον Ευαγγελισμό νοσηλεύεται με κορονοϊό ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος
Σύμφωνα με πληροφορίες, εισήχθη στο νοσοκομείο με ήπια συμπτώματα κορονοϊού, σύμφωνα με τις υποδείξεις των θεραπόντων ιατρών του.

Στον Ευαγγελισμό μεταφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, αφού διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό. Μάλιστα, εισήχθη στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εισήχθη στο νοσοκομείο με ήπια συμπτώματα κορονοϊού, σύμφωνα με τις υποδείξεις των θεραπόντων ιατρών του.

Ο Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος είχε διαγνωσθεί αρνητικός τόσο στις ταχείες εξετάσεις, όσο και στις μοριακές εξετάσεις, στις οποίες υποβλήθηκε και μετά το πέρας των εργασιών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και πριν από την συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, διαγνώσθηκε θετικός στην προγραμματισμένη μοριακή εξέταση στην οποία υποβλήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 16/11.

Ο ίδιος θέλησε να στείλει ένα μήνυμα προς όλους για τήρηση των μέτρων

«Μετέχω και προσωπικά ως ποιμένας στη δοκιμασία που αφορά σε χιλιάδες αδελφούς μας στην πατρίδα μας και σε εκατομμύρια σε ολόκληρη την Οικουμένη. Μετέχω στην αγωνία και στον πόνο και στον φόβο όλων, που με την Πίστη μας στον Θεό όλοι θα υπερνικήσουμε», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος στους στενούς του συνεργάτες λίγο πριν από την εισαγωγή του, υπογραμμίζοντας την ιερή υποχρέωση όλων μας να τηρούμε ευλαβικά τους κανόνες και τα μέτρα των αρμόδιων υγειονομικών αρχών της Πολιτείας για να προστατεύουμε το υπέρτατο αγαθό της ανθρώπινης υγείας και ζωής.

Στις 14 Νοεμβρίου, ο Αρχιεπίσκοπος είχε συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής, όπου ενημερώθηκε για την πορεία της πανδημίας και για τα μέτρα που λαμβάνει η Κυβέρνηση για την αντιμετώπισή της.

Στο επίκεντρο της συνάντησης των δύο βρέθηκε το άνοιγμα των εκκλησιών στους πιστούς τα Χριστούγεννα.

Όπως είπε και ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Χάρης Κονιδάρης στον ΣΚΑΪ, όταν συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό ο Αρχιεπίσκοπος δε νοσούσε, είχε κάνει το τεστ και είχε βγει αρνητικός. Τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα και όταν εμφάνισε ήπια συμπτώματα έκανε ότι του υπέδειξαν οι θεράποντες ιατροί του σε συνεννόηση και με τον Σωτήρη Τσιόδρα.

Επίσης, είπε ότι υπήρχε κρούσμα και μέσα στην Ιερά Σύνοδο.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider