Ο Ερντογάν έκανε δεκτή την παραίτηση του Μπεράτ Αλμπαϊράκ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Ερντογάν έκανε δεκτή την παραίτηση του Μπεράτ Αλμπαϊράκ
Μετά το πέρας μιας ολόκληρης ημέρας ο Τούρκος πρόεδρος αποδείχθηκε την παραίτηση του γαμπρού του από τα ηνία της οικονομίας της χώρας.

Την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών και γαμπρού του Μπεράτ Αλμπαϊράκ έκανε δεκτή μετά το πέρας μιας ολόκληρης ημέρας ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Συγκεκριμένα ο υπεύθυνος επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν ανέφερε πως «έγινε δεκτή από τον πρόεδρό μας η απαλλαγή των καθηκόντων του Μπεράτ Αλμπαυράκ από το υπουργείο Οικονομικών εκ μέρους του προέδρου μας».

Η παραίτηση του Μπεράτ Αλμπαϊράκ, γαμπρού του Ερντογάν και επί μια 5ετία στα ηνία της οικονομίας της χώρας, ήρθε λίγο μετά το «ξήλωμα» του Τούρκου κεντρικού τραπεζίτη Μουράτ Ουισάλ, με τον «έλεγχο» της κεντρικής τράπεζας της χώρας να περνάει από τον Τούρκο πρόεδρο. Ενδεικτικό είναι πως η Ουισάλ δεν είναι ο πρώτος που βλέπει την πόρτα της εξόδου καθώς ένα χρόνο πριν, το 2019 ο Μουράτ Τσετίνκαγια, είχε δείξει το δρόμο. Έτσι δημιουργείται η εικόνα της πλήρους απομόνωσης του Ερντογάν στο εσωτερικό του, κάτι που ο ίδιος γνωρίζει ότι θα επιφέρει ένα ντόμινο αρνητικών εξελίξεων.

Φωτογραφία: Getty Images/Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider