Οι βρετανικές στοιχηματικές αυξάνουν τις πιθανότητες για μια συμφωνία Brexit

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι βρετανικές στοιχηματικές αυξάνουν τις πιθανότητες για μια συμφωνία Brexit

Οι πιθανότητες να καταλήξει η Βρετανία σε μια εμπορική συμφωνία με την ΕΕ πριν από το τέλος της μεταβατικής περιόδου αυξήθηκαν σε 57% σήμερα από 40% την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με χρήστες της πλατφόρμας στοιχηματισμού Smarkets. Οι πιθανότητες ενός ‘no deal’ είχαν αυξηθεί στο 61% την Παρασκευή από το 19% στα τέλη Νοεμβρίου αφού οι δύο πλευρές δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν το αδιέξοδο στις συνομιλίες, σύμφωνα με την πλατφόρμα στοιχηματισμού.

Στην εταιρεία στοιχημάτων Betfair, οι πιθανότητες ενός no-deal είχαν μειωθεί σήμερα στο 38% από το 58% μια ημέρα νωρίτερα.

Ποιοι είναι οι «μεγάλοι χαμένοι»

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ δήλωσε σήμερα ότι οι Βρετανοί θα είναι «οι μεγάλοι χαμένοι» του Brexit, το οποίο θα μειώσει το γαλλικό ΑΕΠ μόλις κατά 0,1 της ποσοστιαίας μονάδας το 2021.

«Ο βρετανικός λαός είναι αυτός που θα χάσει τα περισσότερα από το Brexit. Το κράτος που θα βγει αποδυναμωμένο από το Brexit είναι η μεγάλη Βρετανία», δήλωσε ο Λεμέρ στον ραδιοφωνικό σταθμό France Info.

«Στην περίπτωση ενός ‘no deal’ οι χαμένοι θα είναι οι Βρετανοί, εμείς δεν χάνουμε πολλά», σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό. Για τη «Γαλλία το εμπόριο προς τη Μεγάλή Βρετανία είναι περίπου 33 δισεκ. ευρώ, δεν είναι πολύ σε σχέση με τον συνολικό όγκο του εμπορίου της Γαλλίας», δήλωσε. Σύμφωνα με τον ίδιο, η εκτίμηση της Γαλλίας είναι ότι ο αντίκτυπος του Brexit στη γαλλική οικονομία θα είναι 0,1 της ποσοστιαίας μονάδας του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος το 2021.

«Το Brexit, για να δανειστώ μια απλή έκφραση του Τζον Λε Καρέ, στον οποίο δράττομαι της ευκαιρίας να αποτίσω φόρο τιμής, είναι μια τρέλα», δήλωσε ο Μπρουνό Λεμέρ, αναφερόμενος στον Βρετανό συγγραφέα κατασκοπευτικών μυθιστορημάτων που πέθανε το Σάββατο σε ηλικία 89 ετών. «Λυπάμαι που οι Βρετανοί φίλοι μου έχουν να πληρώσουν το τίμημα, γιατί πληρώνουν το τίμημα για τον λαϊκισμό, πληρώνουν το τίμημα για τα ψεύδη», δήλωσε.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider