Στον ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν να ποντάρουν στην υπόθεση Novartis

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στον ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν να ποντάρουν στην υπόθεση Novartis
Η κυβέρνηση πιστεύει πως τα όσα είπαν το τελευταίο 24ωρο οι κ.κ. Βενιζέλος και Αθανασίου επιβεβαιώνουν την θεωρία που είχε αναπτύξει ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή.

Την πρόθεσή της να συντηρήσει ψηλά στην ατζέντα σε πολιτικό επίπεδο την υπόθεση Novartis δείχνει η κυβέρνηση. Και σ’ αυτό την βοηθούν δηλώσεις στελεχών της Νέας Δημοκρατίας και του ΚΙΝΑΛ που αξιοποιούνται πολιτικά από το Μέγαρο Μαξίμου.

Η κυβέρνηση πιστεύει πως τα όσα είπαν το τελευταίο 24ωρο οι κ.κ. Βενιζέλος και Αθανασίου επιβεβαιώνουν την θεωρία που είχε αναπτύξει ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή, πριν από την δεύτερη ψηφοφορία για την Συνταγματική Αναθεώρηση, ότι δηλαδή η αξιωματική αντιπολίτευση καταψήφισε την ερμηνευτική δήλωση για το άρθρο 86 (Νόμος περί ευθύνης υπουργών) για να εξακολουθούν να παραγράφονται σε σύντομο χρονικό διάστημα αδικήματα που τελέστηκαν κατά την άσκηση των υπουργικών καθηκόντων.

Για το Μαξίμου, Νέα Δημοκρατία και Κίνημα Αλλαγής συμπλέουν με φόντο το σκάνδαλο Novartis και με κύριο στόχο να παραγράψουν και μάλιστα αναδρομικά τις ποινικές ευθύνες που συνδέονται με την υπόθεση. Γι’ αυτό και βλέπει πίσω από τις δηλώσεις των δύο στελεχών μία ήδη συμφωνημένη μετεκλογική συμπόρευση των κομμάτων που εκπροσωπούν ώστε μεταξύ άλλων να παραγραφεί συνολικά η υπόθεση!. Επί της ουσίας αρμόδιες πηγές θεωρούν ότι ο Βαγγέλης Βενιζέλος τα είπε όλα μόνος του προβαίνοντας σε «αποκαλύψεις» κατά την τηλεοπτική του συνέντευξη στον Σκάι. Ότι δηλαδή αποκάλυψε την μεθόδευση ΝΔ και ΚΙΝΑΛ ώστε να συγκαλυφθεί ένα σκάνδαλο που ζημίωσε το ελληνικό δημόσιο με 23 δις ευρώ από τις υπερτιμολογήσεις των φαρμάκων.

Για την κυβέρνηση τα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης πορεύονται ελπίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι κυβέρνηση στην επόμενη Βουλή ώστε να παραγράψουν -εάν υπάρχουν- ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων. Όμως στο Μαξίμου εκτιμούν πως η διάσταση που δόθηκε στις περί την Novartis, εξελίξεις θέτει ένα μεγάλο δίλημμα ενώπιον του οποίου θα κληθούν να αποφασίσουν οι πολίτες στις κάλπες. Δηλαδή εάν επιθυμούν για μία ακόμη φορά την συγκάλυψη ενός σκανδάλου με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών ή εάν θέλουν να αποδοθεί δικαιοσύνη και να αλλάξει το άρθρο 86 του Συντάγματος, ώστε να μην λειτουργεί ως Κολυμβήθρα του Σιλωάμ για αντίστοιχες υποθέσεις.

Την ώρα που το Μαξίμου εστιάζει το ενδιαφέρον του στο πολιτικό σκέλος της Novartis, η Κουμουνδούρου προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την «τρυφερή» συνάντηση του υποψηφίου ευρωβουλευτή Παναγιώτη Κουρουμπλή με τον ακραίο για τις απόψεις του Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο. Ο Πάνος Σκουρλέτης έβαλε μεν πάγο στον πρώην υπουργό, ωστόσο για μία ακόμη φορά βρέθηκε να κυνηγάει υποψηφίους στο ευρωψηφοδέλτιο που χειρίζονται με προσωπικούς όρους την προεκλογική τους εκστρατεία. Θέμα ημερών θεωρείται η ανακοίνωση των υπολοίπων πέντε ονομάτων που θα πλαισιώσουν την ευρωλίστα ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider