Πέτσας: Lockdown στην Αττική μόνο αν επικρατήσει ένα δραματικό σενάριο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πέτσας: Lockdown στην Αττική μόνο αν επικρατήσει ένα δραματικό σενάριο
«Μη συζητάμε για νέα μέτρα, να τηρήσουμε τα υφιστάμενα» τόνισε ο κ. Πέτσας.

Στην πιθανότητα lockdown στον νομό Αττικής αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί μόνο αν επικρατήσει ένα δραματικό σενάριο, για παράδειγμα αν διπλασιαστούν τα κρούσματα που εντοπίζονται στην περιοχή. «Δεν υπάρχει εκθετική αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική κι αυτό μας κάνει συγκρατημένα αισιόδοξους». «Πρώτα θα δούμε πώς θα αποδώσουν τα μέτρα και μετά θα δούμε αν θα πάρουμε άλλα. Τα μέτρα που έχουμε πάρει είναι ήδη πολλά» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Πέτσας.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθησε στην ανάγκη τήρησης των ήδη ληφθέντων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊο. Ερωτηθείς για το σενάριο κλεισίματος των καταστημάστων εστίασης στις 10.00 το βράδυ, τονίζοντας ωστόσο ότι κάτι τέτοιο θα γίνει μόνο εφόσον υπάρχει μεγαλύτερος συγχρωτισμός.

Παράλληλα εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τις περιοχές που παρουσιάζουν ισχυρό επιδημιολογικό φορτίο, όπως το κέντρο της Αθήνας, τα Τρίκαλα και η Πιερία.

Αναφερθείς στις εστίες υπερμετάδοσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «σ' αυτή τη φάση φαίνεται ότι υπάρχουν κάποιες συρροές, οι οποίες αφορούν είτε μονάδες κοινωνικής φροντίδας όπως είναι τα γηροκομεία -κάτι που είναι εγκληματικό σε σχέση με τις ευθύνες που έχουμε όλοι μας ιδίως απέναντι στους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας- είτε χώρους εργασίας, όπως είναι το εργοστάσιο στη Σκύδρα».

Τέλος, επανέλαβε την έκκληση του για χρήση μάσκας, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο υποχρεωτικής χρήσης και σε εξωτερικούς χώρους. «Αλλά ακόμη δεν είμαστε σε τέτοια φάση» πρόσθεσε.

«Μη συζητάμε για νέα μέτρα, να τηρήσουμε τα υφιστάμενα» κατέληξε ο κ. Πέτσας.

Να υπενθυμίσουμε ότι την Παρασκευή ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 460 νέα κρούσματα, αριθμό ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας. Εξ αυτών τα 207 εντοπίστηκαν στην Αττική και τα 114 σε κονσερβοποιία στο Μαυροβούνι Σκύδρας, στην Πέλλα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider