Τονωτικές ενέσεις στον γαμήλιο τουρισμό της χώρας

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τονωτικές ενέσεις στον γαμήλιο τουρισμό της χώρας

Την περίοδο που προβάλλονταν οι ταινίες «My Big Fat Greek Wedding» και «Mamma Μia», κανείς ίσως δεν φανταζόταν ότι η «βιομηχανία» του γάμου όχι μόνο θα αναπτυσσόταν στην Ελλάδα, αλλά θα σημείωνε ανοδική πορεία ακόμη κι εν μέσω κρίσης. Η επιλογή της Σαντορίνης ως του δεύτερου καλύτερου πολυτελούς προορισμού παγκοσμίως για τους νεόνυμφους από τη βρετανική ιστοσελίδα 101 honeymoons αποτέλεσε ίσως την πρώτη ένδειξη των δυνατοτήτων του εν λόγω κλάδου. Οι 1.100 γάμοι που καταγράφηκαν πριν δύο χρόνια στο νησί ήταν η επιβεβαίωση πως κάποιες περιοχές της Ελλάδας έχουν άριστες προδιαγραφές για να μετατραπούν σε απόλυτο προορισμό μελλονύμφων.

Όσο περνά ο καιρός ο γάμος αλά ελληνικά γίνεται τάση δίνοντας μια ακόμη ψήφο εμπιστοσύνης στις τουριστικές εναλλακτικές δυνατότητες της χώρας. Ταυτόχρονα μεγάλη είναι και η ποικιλία του πολιτισμικού μωσαϊκού των ζευγαριών. Τα τελευταία χρόνια Αμερικανοί, Αγγλοσάξονες και λοιποί Ευρωπαίοι και φυσικά Ασιάτες, επιλέγουν να κάνουν τον γάμο τους σε κάποιο ελληνικό νησί με θέα το απέραντο γαλάζιο. Πέρα από την Σαντορίνη που κρατά την πρωτοκαθεδρία στις προτιμήσεις των ξένων, για την «πιο ξεχωριστή μέρα της ζωής τους» οι τουρίστες επιλέγουν επίσης τη Μύκονο, την Πάρο, την Υδρα, τη Σκιάθο, την Κέρκυρα, την Ζάκυνθο καθώς και την Χαλκιδική.

Την τάση του γαμήλιου τουρισμού στη χώρα μας έρχονται να ενισχύσουν και οι δύο νέες συμφωνίες της παγκόσμιας πλατφόρμας γαμήλιου τουρισμού BookYourWeddingDay με την Thomas Cook και την TUI για γάμους σε Ελλάδα και Κύπρο.

Η νέα συνεργασία της Thomas Cook που ανακοινώθηκε την Πέμπτη ήρθε μόλις ένα μήνα μετά την υπογραφή αντίστοιχης στρατηγικής συμφωνίας με την TUI UK, τον παγκοσμίου φήμης ταξιδιωτικό οργανισμό, η οποία θα έχει διάρκεια τριών ετών και θα ξεκινήσει από την 1η Μαρτίου 2017.

Μέσω της καινοτόμας πλατφόρμας οι μελλόνυμφοι μπορούν να κάνουν άμεσα κράτηση ημερομηνίας για την τέλεση πολιτικού γάμου σε Ελλάδα και Κύπρ μέσω μιας αυτοματοποιημένης και απλοποιημένης διαδικασίας, η οποία συντονίζει και απλοποιεί τις μέχρι πρότινος χρονοβόρες διαδικασίες διευκολύνοντας τις συνεργασίες των εμπλεκόμενων φορέων (Δήμοι, ξενοδοχεία κ.λπ.). Με τον τρόπο αυτό η χώρα μας θα αποκτήσει ένα ακόμα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα εκτός από την ιδανική τοποθεσία.

Η πλατφόρμα αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και παράλληλα ενισχύει τις προσπάθειες για τοποθέτηση της Ελλάδας στις πρώτες θέσεις στον παγκόσμιο χάρτη του γαμήλιου τουρισμού. Παράλληλα, το BookYourWeddingDay.com προστατεύει τις μικρές επιχειρήσεις καθώς είναι υπεύθυνο μόνο για τη διασφάλιση ημερομηνίας πολιτικού γάμου σε Ελλάδα και Κύπρο, δίνοντας τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να επιλέξουν τον ιδανικό για αυτούς χώρο για να επισφραγίσουν ειδυλλιακά μια από της σημαντικότερες ημέρες της ζωής τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σημαντικός αριθμός ξενοδοχείων που ασχολούνται με τον γαμήλιο τουρισμό έχουν ήδη ενταχθεί στο σύστημα και βρίσκονται σε συνεργασία με το BookYourWeddingDay.com αναγνωρίζοντας το πλεονέκτημα που προσδίδει η πλατφόρμα στην ανάπτυξη του γαμήλιου τουρισμού, με αλυσιδωτά οικονομικά οφέλη τόσο στις τοπικές επιχειρήσεις, όσο και στην ευρύτερη οικονομία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider