Ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα δίνει η Egyptair

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα δίνει η Egyptair

Πολλά υποσχόμενη αγορά θεωρεί τη χώρα μας, ο εθνικός αερομεταφορέας της Αιγύπτου, Egyptair, η οποία ενισχύει τα δρομολόγιά της από και προς την χώρα μας πραγματοποιώντας παράλληλα άνοιγμα και σε νέες αγορές για να αντισταθμίσει τις απώλειες των τελευταίων χρόνων.

«Η Ελλάδα αποτελεί ιστορικό προορισμό για την Αίγυπτο και οι δύο λαοί εκτός από τις ίδιες ρίζες διατηρούν και στενές σχέσεις εδώ και χρόνια» ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του εθνικού αερομεταφορέα της Αιγύπτου, Sherif Ezzat Helmy Badrous κατά την συνάντησή του με Έλληνες δημοσιογράφους στο Κάιρο.

Για το λόγο αυτό ο εθνικός αερομεταφορέας της Αιγύπτου δρομολογεί την ενίσχυση της παρουσίας του στη χώρα μας με την προσθήκη και νέων αεροπορικών συνδέσεων από το ερχόμενο καλοκαίρι. Αξίζει να υπενθυμίοσυμε πως η Egypt Air, η οποία συνδέει την Αθήνα με το Kάιρο τα τελευταία 60 χρόνια με δύο δρομολόγια την ημέρα καθώς και την Αθήνα με την Αλεξάνδρεια με δύο πτήσεις την εβδομάδα ενώ το καλοκαίρι του 2016 πρόσθεσε ως απευθείας προορισμό και τη Σαντορίνη, συνεισφέρει στην ελληνική οικονομία 3,7 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Τη σεζόν 2015-2016 μετέφερε στην Ελλάδα 97 χιλ. επιβάτες μεταξύ Αθήνας και Καϊρου, ενώ συνέβαλλε και στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα μας, μεταφέροντας στην Σαντορίνη, όχι μόνο Αιγυπτίους αλλά και Κινέζους. Αντίστοιχα, στόχος είναι η Ελλάδα να αποτελέσει τον πρώτο προορισμό των Αιγυπτίων για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο - υπολογίζεται σε περίπου 5 εκατομμύρια Αιγυπτίων υψηλού εισοδηματικού επιπέδου ταξιδεύουν στο εξωτερικό κάθε χρόνο. Για το σκοπό αυτό μάλιστα υπεγράφη στις αρχές της χρονιάς το Κοινοβούλιο επικύρωσε το μνημόνιο συνεργασίας, μεταξύ των δύο χωρών, στον τουρισμό με στόχο την αύξηση της τουριστικής κίνησης μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου.

Η εταιρεία, όπως ανέφερε ο πρόεδρός της Sherif Ezzat Badrous έχει καταφέρει να ανακάμψει οικονομικά και να επανέλθει στα επίπεδα προ της Αιγυπτιακής Επανάστασης του 2011. Οι τρεις χρονιές μέχρι και το 2014 ήταν οι χειρότερες από άποψη ζημιών, συμπλήρωσε ο ίδιος ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος για το μέλλον.

Ωστόσο, όπως ανέφερε ο Αιγύπτιος υπουργός, αρμόδιος για τις αερομεταφορές, Sharif Fathy, η εταιρεία δεν έχει καταφύγει σε οικονομική ενίσχυση από το κράτος, ενώ έχει κατορθώσει να προσθέσει 9 νέα αεροσκάφη στον στόλο της, μέσω χρηματοδοτικής συμφωνίας με εμιρατινούς και αμερικανικούς ομίλους. Έως το τέλος του 2020 στοχεύει να αυξήσει το στόλο της σε 83 αεροσκάφη από τα 49 σήμερα, ενώ θα προσθέσει σταδιακά εννέα αεροσκάφη Boeing 737-800s στο πλαίσιο συμφωνίας, ύψους 864 εκατ. δολαρίων, με την αμερικανική αεροπορική βιομηχανία.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Egyptair, μέλος της STAR ALLIANCE, ανακοίνωσε πρόσφατα την παραλαβή του δεύτερου αεροσκάφους 737-800 Next Generation από την BOEING, το οποίο αναμένεται να δρομολογηθεί στην γραμμή Αθήνα-Κάιρο από τον Ιούνιο του 2017, ενώ θα καλύπτει και τις διεθνείς πτήσεις της Αιγύπτου.

Με την παραλαβή και του δεύτερου αεροσκάφους της, η EGYPTAIR, πλέον, διαθέτει, μεταξύ άλλων, είκοσι δύο ενεργά 737-800NG, στα οποία θα προστεθούν επτά νέα αεροσκάφη. Όπως σε όλα τα αεροσκάφη της και σε αυτό, η εταιρεία έχει τοποθετήσει μειωμένο αριθμό καθισμάτων, ώστε να εξασφαλίζεται η μεγαλύτερη απόσταση ανάμεσα στις θέσεις σε όλο το αεροσκάφος και όχι μόνο στη business class, προκειμένου οι επιβάτες της να απολαμβάνουν ένα όσο το δυνατόν πιο ξεκούραστο ταξίδι, ενώ παράλληλα έχουν το δικαίωμα δωρεάν μεταφοράς δύο αποσκευών (23 kg η κάθε μία).

Το 737-800 είναι ο πρώτος σε πωλήσεις τύπος αεροσκάφους, της επιτυχημένης σειράς Next Generation της οικογένειας των BOEING 737. Έχει επιλεγεί από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες σε όλον τον κόσμο, επειδή εξασφαλίζει μεγάλη ευελιξία στην εξυπηρέτηση διαφορετικών αγορών με κύρια χαρακτηριστικά του την αξιοπιστία, την οικονομία καυσίμων και τις οικονομικές του επιδόσεις.

65 χρόνια ιστορία

Ο εθνικός αερομεταφορέας της Αιγύπτου ιδρύθηκε το 1932 κι είναι ο πρώτος στη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Είναι η 7η αεροπορική εταιρεία που έγινε μέλος στην Ένωση Διεθνών Αεροπορικών Μεταφορών (ΙΑΤΑ), μέλος της Star Alliance από τον Ιούλιο του 2008 μεταφέρει περισσότερους από 9 εκατομμύρια επιβάτες σε όλο τον κόσμο. Απασχολεί περισσότερους από 30 χιλιάδες υπαλλήλους.

Για τους επιβάτες όλων των πτήσεων, με ενδιάμεσο σταθμό το Κάιρο, η EGYPTAIR προσφέρει:

  • σε όσους θα διανυκτερεύσουν στο Κάιρο, τη δυνατότητα δωρεάν διανυκτέρευσης σε δωμάτιο ξενοδοχείου πέντε αστέρων
  • σε όσους παραμείνουν από έξι έως δέκα ώρες στο Κάιρο, τη δυνατότητα δωρεάν ημερήσιας χρήσης δωματίου σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων ή δωρεάν ξενάγηση στο Κάιρο, τον Νείλο και τις Πυραμίδες (στην περίπτωση που η επίσκεψη πραγματοποιηθεί εκτός ωραρίου λειτουργίας, παρέχεται δωρεάν γεύμα με θέα τον χώρο των Πυραμίδων).

Παράλληλα η εταιρεία έχει εγκαινιάσει και την υπηρεσία Keep me Informed η οποία έχει στόχο να κρατά ενήμερους τους επιβάτες για κάθε αλλαγή που μπορεί να πραγματοποιηθεί στις πτήσεις ή την κράτησή σας και σας ενημερώνει μέσω email ή SMS στο κινητό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider