Eurobank: Ολοκληρώθηκε η πώληση κόκκινων δανείων 1,5 δισ.

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Eurobank: Ολοκληρώθηκε η πώληση κόκκινων δανείων 1,5 δισ.

Την ολοκλήρωση της πώλησης χαρτοφυλακίου κόκκινων καταναλωτικών δανείων ύψους 1,5 δισ. ευρώ ανακοίνωσε η Eurobank.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, ολοκληρώθηκε την 13η Νοεμβρίου 2017 η πώληση χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων καταναλωτικών δανείων χωρίς εξασφαλίσεις, συνολικού οφειλόμενου κεφαλαίου ύψους 1,5 δισ. ευρώ προς την Intrum Hellas DAC, εταιρεία που ελέγχεται από τo Intrum Group.

Η πώληση του χαρτοφυλακίου έρχεται σε συνέχεια της από 5 Οκτωβρίου 2017 συμφωνίας των δύο εταιρειών.

Τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου ανέλαβε η 100% θυγατρική της Eurobank, Financial Services S.A (FPS) η οποία έχει λάβει άδεια διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις, καταλήγει η ανακοίνωση της τράπεζας.

Όπως είχε αναφέρει το insider.gr από τις 5 Οκτωβρίου, με discount 97% πουλά τα κόκκινα καταναλωτικά δάνεια αξίας 1,5 δισ. ευρώ η Eurobank, για τα οποία θα εισπράξει 45 εκατ. ευρώ από την εταιρεία Intrum.

Από αυτό το πακέτο δανείων, τα 620 εκατ. ευρώ εμφανίζονται στον ισολογισμό της, στο ποσοστό προβλέψεων που υπερβαίνει το 90%, ενώ τα υπόλοιπα 880 εκατ. ευρώ έχουν ήδη απομειωθεί από το ενεργητικό της.

Αυτό σημαίνει ότι ουσιαστικά η πώληση είναι ουδέτερη για την τράπεζα τόσο σε όρους χρηµατοοικονοµικού αποτελέσµατος όσο και επίπτωσης στα εποπτικά της κεφάλαια. Το discount 97%, όμως, δίνει μια τάξη μεγέθους της τιμής στην οποία θα πωλήσουν τα κόκκινα –μη εξασφαλισμένα- δάνειά τους και οι υπόλοιπες τράπεζες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider