«Στον αέρα» το μέλλον του ΛΕΠΕΤΕ

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Στον αέρα» το μέλλον του ΛΕΠΕΤΕ

Στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του SSM βρίσκεται ο Λογαριασμός Επικούρησης Εθνικής Τράπεζας, καθώς οι Θεσμοί θεωρούν πως ο ΛΕΠΕΤΕ αποτελεί βαρίδι για την τράπεζα.

Το θέμα είναι πως πλέον για το ζήτημα έχει υπάρξει παρέμβαση της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία εγκαλεί το ΤΧΣ και την ελληνική κυβέρνηση για το ζήτημα. Αυστηρή σύσταση για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος έχει αποστείλει και ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός (SSM).

Σήμερα συνεδρίασε η διαχειριστική επιτροπή του ΛΕΠΕΤΕ και κατά πληροφορίες αποφάσισε να αιτηθεί χρηματοδότηση από την Εθνική Τράπεζα για να καλύψει μέρος των επικουρικών συντάξεων Δεκεμβρίου ύψους 9 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, τα χέρια της Διοίκησης Φραγκιαδάκη είναι δεμένα , καθώς ήδη ελέγχεται για το ότι επέτρεψε όλο το προηγούμενο διάστημα να δοθούν επικουρικές συντάξεις με χρηματοδότηση του ιδρύματος.

Να σημειωθεί πως η Εθνική επιβαρύνεται κάθε χρόνο με 100 εκατ. ευρώ καλύπτοντας το έλλειμμα του επικουρικού ταμείου. Είναι χαρακτηριστικό ότι η μέση επικουρική σύνταξη που καταβάλλεται στους συνταξιούχους της Εθνικής διαμορφώνεται σε 500 ευρώ, όταν η μέση επικουρική σύνταξη του ενιαίου ταμείου είναι περίπου 180 ευρώ.

Σημειώνεται ότι οι συνταξιούχοι της Εθνικής Τράπεζας προσεγγίζουν τους 16.500 και οι στηρίζοντες οικονομικά το ΛΕΠΕΤΕ με τις εισφορές τους είναι 4.000.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider