«Έκλεισε» η στρόφιγγα προς τις επιχειρήσεις τον Οκτώβριο

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Έκλεισε» η στρόφιγγα προς τις επιχειρήσεις τον Οκτώβριο

Πτώση κατέγραψαν οι χορηγήσεις προς τις επιχειρήσεις τον Οκτώβριο, ενώ ελαφρά ανάκαμψη σημείωσαν οι καταθέσεις των νοικοκυριών.

Η μηνιαία καθαρή ροή χρηματοδοτήσεων προς τις επιχειρήσεις ήταν αρνητική κατά 351 εκατ. ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 113 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και μείωσης 134 εκατ. ευρώ τον Αύγουστο.

Για το σύνολο της οικονομίας, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής των χορηγήσεων διατηρήθηκε αμετάβλητος στο -1,5% τον Οκτώβριο, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Η μηνιαία καθαρή ροή ήταν θετική κατά 540 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 552 εκατ. ευρώ τον Σεπτέμβριο.

Σε κλαδικό επίπεδο, «ψαλίδι» έχει μπει στις χορηγήσεις των Ορυχείων και Λατομείων, κατά 27,5% σε ετήσιο επίπεδο, καθώς και στη Γεωργία (-5,2%) και τη Βιομηχανία (-4,5%). Αξιόλογη αύξηση σημειώνουν, σε ετήσιο επίπεδο, οι χορηγήσεις στις Αποθηκεύσεις και Μεταφορές εκτός Ναυτιλίας (27,7%).

Ανέκαμψαν οι καταθέσεις τον Οκτώβριο

Ανοδικά κινήθηκαν οι καταθέσεις των νοικοκυριών τον Οκτώβριο, αυξημένες κατά 585 εκατ. ευρώ σε μηνιαίο επίπεδο, μετά την επιβράδυνση στα 190 εκατ. ευρώ που σημειώθηκε τον Σεπτέμβριο.

Αξιόλογη αύξηση σημειώθηκε στις καταθέσεις προθεσμίας, οι οποίες ενισχύθηκαν κατά 658 εκατ. ευρώ, έναντι 277 τον Σεπτέμβριο και 257 τον Αύγουστο. αρνητικά κινήθηκαν, ωστόσο, οι καταθέσεις όψεως, οι οποίες μειώθηκαν κατά 197 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider