60 ακίνητα βγάζει προς πώληση τον Ιούνιο η Τράπεζα Πειραιώς

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
60 ακίνητα βγάζει προς πώληση τον Ιούνιο η Τράπεζα Πειραιώς

Νέα δημοπρασία με 60 ακίνητα προγραμματίζει για τον Ιούνιο η Τράπεζα Πειραιώς μέσω της ειδικής πλατφόρμας properties4sale.gr, όπως προανήγγειλε η διοίκηση στο conference call με ξένους επενδυτές για την παρουσίαση των ετήσιων αποτελεσμάτων της.

Η νέα δημοπρασία είναι η δεύτερη για το 2018 και αναμένεται να ανακοινωθεί επισήμως αύριο, Τρίτη. Η διάθεση ακινήτων που έχει αποκτήσει η τράπεζα από παλαιότερους πλειστηριασμούς μέσω properties4sale.gr ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2017 και αριθμεί τέσσερις δημοπρασίες έως σήμερα, οι οποίες διενεργούνται σε τριμηνιαία βάση.

Συνολικά, η Τράπεζα Πειραιώς έχει πωλήσει 117 ακίνητα μέσω του properties4sale.gr. Σημειώνεται ότι στη δημοπρασία που διαρκεί δύο ημέρες συνήθως, υποβάλλονται προφορές περίπου για τα 3/4 των ακινήτων, ενώ περίπου το 25% παραμένει αδιάθετο και αποσύρεται από την πλατφόρμα.

Επίσης, μέσω της διαδικασίας «άμεσης πώλησης», οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να κατοχυρώσουν ένα συγκεκριμένο ακίνητο για το οποίο ενδιαφέρονται, ώστε αυτό να αποσυρθεί από τη δημοπρασία. Με αυτή την επιλογή, βέβαια, ενδέχεται να αγοράσουν το ακίνητο σε υψηλότερη τιμή από αυτή που θα έβγαινε σε δημοπρασία μετά από λίγες ημέρες.

Με discount 11% πωλούνται τα ακίνητα

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία των προηγούμενων δημοπρασιών, τα ακίνητα πωλήθηκαν με έκπτωση μεταξύ 9-15% και μέση έκπτωση (discount) 11% από την τρέχουσα αγοραία αξία τους. Κατά μέσο όρο, με τη μικρότερη έκπτωση πωλούνται τα αγροτεμάχια (5%) και ακολουθούν οι κατοικίες (10%) και τα εμπορικά ακίνητα (13%).

Ενδιαφέρον είναι, πάντως, ότι στην τελευταία δημοπρασία του περασμένου Μαρτίου, τα ακίνητα πωλήθηκαν με αισθητά χαμηλότερη έκπτωση, της τάξης του 4,5%, γεγονός που αποτελεί ενθαρρυντική ένδειξη τόνωσης των τιμών στην αγορά ακίνητων, η οποία έχει εκ των πραγμάτων αρχίσει να «ζεσταίνεται» και λόγω της εντατικοποίησης των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Όπως αναφέρουν, ωστόσο, πηγές της αγοράς real estate, οι τιμές στις οποίες έχουν δημοπρατηθεί έως σήμερα τα ακίνητα μέσω της πλατφόρμας είναι στα επίπεδα της αγοράς και όχι σημαντικά χαμηλότερα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider