Tο περίφημο Game & Watch του 1980 επανακυκλοφορεί η Nintendo

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Tο περίφημο Game & Watch του 1980 επανακυκλοφορεί η Nintendo
Η συλλεκτική παιχνιδομηχανή θα κυκλοφορήσει με κάποιες αναβαθμίσεις αλλά θα θυμίζει πολύ παλιές δεκαετίες

Με όπλο της τη νοσταλγία ρίχνεται η Nintendo στην αρένα του gaming, επανακυκλοφορώντας ένα rerto αγαπημένο gadget του 1980. Ο λόγος για το Game & Watch, την εύχρηστη συσκευή που έβαλε την Nindendo στο χάρτη του gaming πριν από 40 περίπου χρόνια, την οποία κι ετοιμάζεται να επανακυκλοφορήσει σε μια πιο βελτιωμένη έκδοση η οποία όμως θυμίζει κατά πολύ αυτή του παρελθόντος.

Να υπενθυμίσουμε ότι το Game & Watch παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1980 και συνέχισε να παράγεται μέχρι και το 1991. Ήταν μια συσκευή χειρός, με ασπρόμαυρη οθόνη η οποία είχε πολλούς θαυμαστές μέχρι και την κυκλοφορία του Game Boy το οποίο «κατέκτησε τον κόσμο».

Το νέο Game & Watch, θα μοιάζει σε στυλ με το αυθεντικό του 1980 αλλά θα έχει κάποιες αναβαθμίσεις. Αφενός θα είναι έγχρωμο κι όχι ασπρόμαυρο, θα έχει μια oθόνη LCD και θα είναι επαναφορτιζόμενο με μια θύρα USB-C μπαταρία θα διαρκεί 8 ώρες μετά από μια πλήρη φόρτιση). Να θυμίσουμε ότι ότι το παλιό έπαιρνε μπαταρίες. Σύμφωνα μάλιστα με τα όσα ανακοίνωσε η εταιρεία, σε αυτό θα μπορεί να παίξει κανείς τρία παιχνίδια, το «Super Mario Bros»,το «Super Mario Bros.: The Lost Levels» και το «Ball (the Mario version)».

Όπως κάθε συσκευή Game & Watch η οποία κυκλοφόρησε από το 1987 κι έπειτα και αυτή θα τελεί χρέη ξυπνητηριού, μάλιστα το ρολόι θα έχει 35 διαφορετικά screen-saver από τον περίφημο Mario.

Να υπενθυμίσουμε ότι παρότι το Game & Watch δεν ήταν η πρώτη απόπειρα της Nintendo στον θαυμαστό κόσμο των παιχνιδιών ήταν η πρώτη επιτυχημένη, η οποία προετοίμασε το έδαφος για την κυκλοφορία του Nintendo Entertainment System το οποίο κυκλοφόρησε το 1985 και φυσικά για το περίφημο Game Boy που πρωτοκυκλοφόρησε το in 1989.

Σημειωτέον ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία προσπαθεί να αναβιώσει παλιά πετυχημένα παιχνίδια και παιχνιδομηχανές – οι προηγούμενες απόπειρες αφορούσαν στην επανακυκλοφορία των NES and Super Nintendo. Φέτος μάλιστα που είναι τα 35α γενέθλια του Mario, η εταιρεία σκοπεύει να τα γιορτάσει δεόντως - ήδη έχει ανακοινώσει ότι θα κυκλοφορήσει ένα νέο παιχνίδι μάχης ενώ θα επανακυκλοφορήσει τα «Super Mario 64», «Super Mario Galaxy» and «Super Mario Sunshine».

Η επανακυκλοφορία του Game & Watch έχει προγραμματιστεί για τις 13 Νοεμβρίου και η συσκευή θα είναι διαθέσιμη για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Διαβάστε επίσης:

Tο περίφημο Game & Watch του 1980 επανακυκλοφορεί η Nintendo
Tο περίφημο Game & Watch του 1980 επανακυκλοφορεί η Nintendo

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider