Διαπραγματεύσεις με Epsilon Net και Space Hellas για την Singular Logic ξεκινά η MIG

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διαπραγματεύσεις με Epsilon Net και Space Hellas για την Singular Logic ξεκινά η MIG
Εκτός σχήματος η Entersoft.

Την επίσημη αποχώρησή της βρετανικής Nexum Holdings Limited (Sky Box) από τις διαπραγματεύσεις για την απόκτηση της Singular Logic ανακοίνωσε κι επισήμως χθες η MIG, κάτι που είχε προαναγγελθεί ήδη από την τελευταία γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας. Πλέον η MIG προχωρά σε διαπραγματεύσεις με το σχήμα που είχε υποβάλλει τη δεύτερη καλύτερη προσφορά.

Ωστόσο από το εν λόγω σχήμα φαίνεται να έχει αποχωρήσει η Entersoft, κυρίως λόγω αλλαγής στην επενδυτική της στρατηγική, και οι συζητήσεις ξεκινούν με τις Epsilon Net και Space Hellas. Το επόμενο χρονικό διάστημα το νέο σχήμα θα υπογράψει συμφωνία αγοραπωλησίας (Sales and Purchase Agreement -SPA) καταβάλλοντας την καθορισμένη προκαταβολή και θα αποκτήσει πρόσβαση στα πλήρη στοιχεία της Singular Logic, ώστε να προχωρήσει ο οικονομικός και νομικός έλεγχος (due diligence). Αυτός είναι που θα καθορίσει και το τελικό τίμημα της εξαγοράς.

Οι δύο εταιρείες μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, διαπραγματεύονται με την προσφορά που είχαν ήδη καταθέσει, η οποία κινείτο στα 18 εκατ. ευρώ. Να σημειωθεί ότι ι δραστηριότητες και των δύο εταιρειών, οι οποίες διαφέρουν, βρίσκουν εφαρμογή στο πεδίο δράσης της Singular Logic.

Στην περίπτωση της Epsilon Net η εν λόγω εξαγορά θα ενισχύσει το πελατολόγιο της και τα διαθέσιμα προϊόντα στο κομμάτι του επιχειρηματικού λογισμικού (ERP, συστήματα μισθοδοσίας και λογιστικής) ενώ στην περίπτωση της Space Hellas θα υπάρξει δυνατότητα ανάπτυξης ολοκληρωμένων έργων πληροφορικής και επικοινωνιών για πελάτες του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.

Όσο για την Εntersoft να σημειωθεί ότι γνωστοποίησε σήμερα την εξαγορά από τη Computer Life ABEE, που εδρεύει στην Θεσσαλονίκη, του Λογισμικού ERP και όλου του Πελατολογίου της. Η συμφωνία έχει ισχύ από την 1 Νοεμβρίου 2020 και το συμφωνηθέν τίμημα ανέρχεται στο ποσό των 350.000 ευρώ, καταβλητέο σε έξι δόσεις εντός δώδεκα μηνών. Ομοίως υπέγραψε 6 νέες συμβάσεις εργασίας με στελέχη της πωλήτριας εταιρείας που απασχολούνται με R&D, marketing & sales και εν γένει υποστήριξη του ERP της Computer Life.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider