Φέσσας: Ανάγκη δημιουργίας φιλο - επιχειρηματικού περιβάλλοντος

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Φέσσας: Ανάγκη δημιουργίας φιλο - επιχειρηματικού περιβάλλοντος

Το μήνυμα πως ο ψηφιακός μετασχηματισμος αποτελει πόρο επιβιωσης και ευκαιρία αναπτυξης για τις συγχρονες οικονομιες εστειλε ο προεδρος του ΣΕΒ κ Θεόδωρος Φεσσας σε ενημερωτική εκδηλωση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του συνδεσμού για την παρουσίαση του συνεδρίου που διοργανώνει ο σεβ με θέμα ψηφιακή στρατηγική της Ελλάδας ο δρόμος προς την αναπτυξη στις 12 -13 Μαΐου.

Η ψηφιακή τεχνολογια αλλάζει και μαζι της αλλάζουν και οι επιχειρήσεις, τα κράτη, η διοίκηση και η δουλειά όλων μας. Σημερα τα κράτη με ψηφιακό πλεόνασμα κυριαρχούν ομως η Ελλαδα ειναι πισω. Ρόλος του ΣΕΒ ειναι να βρει τι χρειαζεται για την επίτευξη του ψηφιακού άλματος αφου η χώρας εχει τις προϋποθέσεις να γινει ανταγωνιστική.

Ερωτηθεις για το κλείσιμο της αξιολογησγης ο κ Φεσσας απάντησε πως η πολιτική και οικονομική σταθερότητα εχει αποκατασταθεί μενει να δημιουργηθεί ενα φιλο επιχειρηματικό περιβάλλον το οποίο ειναι συνδυασμός κυβερνητικών ενεργειών και της πρόθεσης Ελλήνων και ξένων επενδυτών να βάλουν τα χρήματα τους στην Ελλαδα.

Αναλυτικότερα ο κ. Φεσσας ανέφερε πως η Ελλαδα οφείλει και μπορεί να αναλάβει σοβαρές πρρωτοβουλιες ωστε να αλλαξει τη θεση της στο χάρτη όπου κατααλαμβανει μια απο τις τελευταίες θέσεις στην ψηφιακή ωριμότητα. Ο Σεβ προτείνει 60 δράσεις σε υποδομές δεξιότητες. Σε 11 κλάδους της οικονομίας και στο κράτος μια ολοκληρωμένη ψηφιακή στρατηγική που συμπληρώνει τη στρατηγική της κυβέρνησης

Εάν υιοθετηθούν μπορούν να αυξήσουν μεχρι το 2021 τον εθνικό μας πλούτο κατα 4% (7,6 δις ευρώ) να δημιουργήσουμε άμεσα τουλαχιςτον 50.000 νέες μόνιμες θέσεις καλές θέσεις απασχόλησης και να βελτιώσουμε δραστικά την ελκυστικότητα του επιχειρηματικου περιβάλλοντος στη χώρα μας προσελκύοντας νέες επενδύσεις. Τωρα επιτέλους που φαίνεται να μπαίνει νερό στο αυλάκι ως προς τη σταθερότητα της ελληνικής οικονομίας ειναι καιρός να μιλήσουμε για το αυριο και το πως δημιουργούμε αναπτυξη στη χώρα".

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider