Ξεκινούν «μαραθώνιο» στη ΝΔ με το βλέμμα στην ευρωκάλπη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ξεκινούν «μαραθώνιο» στη ΝΔ με το βλέμμα στην ευρωκάλπη
Τα στελέχη της ΝΔ παίρνουν...τους δρόμους, ξεκινώντας μαραθώνιο μέχρι τις Ευρωεκλογές.

Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να κινήθηκε σε άκρως συναινετικούς τόνους μιλώντας στη Βουλή για το Δημογραφικό και την αναλυτική πρόταση της ΝΔ ως προς αυτό, η αξιωματική αντιπολίτευση, όμως, μπαίνει για τα καλά το επόμενο διάστημα στην μάχη της ευρωκάλπης. Και αυτό γιατί, αν δεν γίνουν ταυτόχρονα οι εθνικές εκλογές, η κάλπη των ευρωεκλογών θα έχει αυτονόητα για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «δημοψηφισματικά» χαρακτηριστικά, προκειμένου να αποφευχθεί το σενάριο της χαλαρής ψήφου και να καταγραφεί ευκρινώς η αριθμητική διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτός είναι και ο λόγος που τα στελέχη της ΝΔ, προεξάρχοντος του κ. Μητσοτάκη…παίρνουν τους δρόμους. Ο πρόεδρος της ΝΔ, φερ ειπείν, συνεχίζοντας τις περιοδείες του θα βρίσκεται σήμερα στη Ρόδο, όπου θα δει νέους επιχειρηματίες, ενώ το μεσημέρι θα μιλήσει σε κοινή εκδήλωση των ΝΟΔΕ Δωδεκανήσων και Κυκλάδων, όπως έκανε και την Κυριακή στον Βόλο, σε κοινή εκδήλωση των ΝΟΔΕ της Θεσσαλίας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, όμως, δεν θα είναι ο μόνος που θα βγει εκτός των τειχών της Πειραιώς. Όπως έχει γράψει εδώ και καιρό το Reader.gr, ο επικεφαλής του εκλογικού αγώνα της ΝΔ για τις ευρωεκλογές και υποψήφιος ευρωβουλευτής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, έχει καταθέσει το σχέδιό του για τον εκλογικό αγώνα, ενώ το συντονιστικό των τομεαρχών της ΝΔ έχει καταστεί το όργανο που θα δίνει κατευθυντήριες γραμμές. Συντονιστικό ρόλο θα έχει, δε, ο γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης. Κάπως έτσι, ήρθε η ώρα και για κεντρικά στελέχη του κόμματος, βουλευτές, υποψήφιους ευρωβουλευτές, γραμματείς και αναπληρωτές γραμματείες, να περιοδεύσουν ανά την Ελλάδα και να μεταφέρουν την πολιτική πρόταση της ΝΔ.

Σε αυτό το πρόγραμμα περιοδειών που θα εκταθεί ως τις ευρωεκλογές, η αρχή θα γίνει στα μέσα Μαρτίου και συγκεκριμένα στο τέλος της άλλης εβδομάδας, στις 14 Μαρτίου, όταν ο τομεάρχης Υγείας του κόμματος Βασίλης Οικονόμου και ο γραμματέας Λευτέρης Αυγενάκης θα βρεθούν στη Λάρισα.

«Φύλλο πορείας» έχει πάρει ακόμα η τομεάρχης Παιδείας Νίκη Κεραμέως που θα πάει επίσης στη Λάρισα και στην Άρτα, ενώ ο τομεάρχης Εσωτερικών Μάκης Βορίδης ξεκινά τη δική του πορεία από τη Χαλκιδική, συνεχίζει το Κιλκίες και καταλήγει στην Πέλλα. Προοδευτικά, το πρόγραμμα θα επικαιροποιείται και θα μπαίνουν στη μάχη ακόμα περισσότερα στελέχη, όπως έγινε, άλλωστε, και τον Σεπτέμβριο, πριν από άνοδο του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ, όταν γαλάζια στελέχη γύρισαν όλους τους νομούς της Μακεδονίας.

Με τη ΝΔ να βρίσκεται αυτονόητα σε κατάσταση εκλογικού συναγερμού, δε, χθες δόθηκαν στη δημοσιότητα και 12 ακόμα ονόματα υποψηφίων ευρωβουλευτών. Σε αυτά περιλαμβάνονται οι πρώην ευρωβουλευτές Νίκη Τζαβέλλα και Μανώλης Μαυρομμάτης, ο πρώην δήμαρχος Πειραιώς Βασίλης Μιχαλιάκος, ο δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος, η ηθοποιός Πέγκυ Σταθακοπούλου, ο δικηγόρος προερχόμενος από τη Δράση Γιάννης Ανδρουλάκης, το στέλεχος επιχειρήσεων Άγις Βερούτης, η οινοποιός Γεωργία Οικονομοπούλου, ο διευθύνων σύμβουλος της XRTC Business Consultants Γιώργος Ξηραδάκης, ο διακεκριμένος σεισμολόγος Άκης Τσελέντης το στέλεχος της Κομισιόν Νίκος Γιαννής και η Τόνια Αράχωβα από το Μητρώο Στελεχών.

Υπογραμμίζεται ότι με αυτό το δεύτερο κύμα ανακοινώσεων, έχουν γίνει γνωστά 34 από τα 42 ονόματα του γαλάζιου ευρωψηφοδελτίου, με τα 8 που απομένουν να ανακοινώνονται σε χρόνο εγγύτερο προς τις εκλογές και να περιέχουν εκπλήξεις.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider