Πώς «χτίζεται» η επί της ουσίας αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πώς «χτίζεται» η επί της ουσίας αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ
Έχουν περάσει τέσσερις μήνες από τις εκλογές και η παράταξη του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει πλέον δώσει τα πρώτα «πατήματα», για να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ έναν αντιπολιτευτικό λόγο με ουσία.

Είναι δεδομένο πως τους πρώτους μήνες μετά τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούσε να βρει τα… πατήματα του ως αξιωματική αντιπολίτευση.

Την πρώτη και τελευταία φορά που είχε βρεθεί σε αυτή τη θέση οι συνθήκες ήταν τελείως διαφορετικές, όπως ήταν και το αφήγημα του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ στήριζε τότε την αντιπολίτευση του σε έναν αντιμνημονιακό λόγο, ένα λόγο κατά της λιτότητας και της τρόικας. Πέντε χρόνια αργότερα η κατάσταση στη χώρα, αλλά και μέσα στον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ είναι τελείως διαφορετική.

Ο Αλέξης Τσίπρας κυβέρνησε, αναγκάστηκε να υιοθετήσει αρκετές από τις πολιτικές τις οποίες πολεμούσε κι είναι δεδομένο πως οι πρώτοι μήνες μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου βρήκαν τόσο τον ίδιο, όσο και τα στελέχη του «μουδιασμένους», προσπαθώντας να ισορροπήσουν ως αντιπολίτευση και να βρουν το αφήγημα της επόμενης ημέρας.

Έχουν περάσει τέσσερις μήνες από τις εκλογές που έφεραν τη Νέα Δημοκρατία στη διακυβέρνηση της χώρας και η παράταξη του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει πλέον δώσει τα πρώτα «πατήματα», στα οποία στηρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να έχει έναν αντιπολιτευτικό λόγο με ουσία.

Τα «πατήματα» του ΣΥΡΙΖΑ

Οι δηλώσεις αρκετών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, η ανεξέλεγκτη κατάσταση στο προσφυγικό, οι συγκρούσεις των φοιτητών με την αστυνομία, η μη τήρηση των προεκλογικών υποσχέσεων για τα πλεονάσματα, αλλά και η «στροφή» της ΝΔ στο θέμα των Πρεσπών ήταν μερικά από τα ζητήματα αυτά.

Τελευταίο γεγονός που έδωσε γόνιμο έδαφος για αντιπολίτευση ήταν οι διορισμοί των νέων διοικητών των νοσοκομείων, με αρκετά από τα ονόματα που βρέθηκαν σε αυτές τις θέσεις να αμφισβητούνται έντονα για πολλούς και διάφορους λόγους.

«Το προεκλογικό αφήγημα της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη για αξιοκρατία, αριστεία και διαφάνεια καταποντίζεται και με τις επιλογές των νέων διοικητών και αναπληρωτών διοικητών στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ. Αποδεικνύεται έτσι, ακόμη μια φορά, ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν δίστασε προεκλογικά να εμπαίξει τους πολίτες προκείμενου να υφαρπάξει την ψήφος του.

Οι επιλογές των νέων διοικητών στα δημόσια νοσοκομεία καθιστούν προφανές ότι δεν τηρήθηκαν ούτε τα προσχήματα για μια στοιχειωδώς αξιοκρατική επιλογή. Διότι διορίζονται απόστρατοι αξιωματικοί, αποτυχημένοι πολιτευτές και κομματικά στελέχη της ΝΔ, στην πλειοψηφία τους χωρίς προσόντα, άσχετοι με το χώρο της υγείας και της δημόσιας διοίκησης» έλεγαν χαρακτηριστικά από την Κουμουνδούρου.

Σημείωναν επίσης πως οι πολίτες θα αρχίσουν να συνειδητοποιούν πολύ σύντομα πως τίποτα δεν έχει αλλάξει από την τελευταία φορά που η ΝΔ βρέθηκε στην κυβέρνηση και πως συνεχίζει τις πρακτικές που έβαλαν τη χώρα στα μνημόνια.

Το δεδομένο είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκει πλέον τα… πατήματα του στην αντιπολίτευση και πως φτιάχνει βήμα-βήμα το αφήγημα του με σκοπό να συσπειρώσει γύρω του, τους κεντροαριστερούς ψηφοφόρους.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider