Μητσοτάκης στο Al Arabiya: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει το surprise story της Ευρωζώνης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης στο Al Arabiya: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει το surprise story της Ευρωζώνης
«Η Ελλάδα παρουσιάζει σημαντικές ευκαιρίες για την επένδυση κεφαλαίων από τον Κόλπο», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Τη βεβαιότητα πως «η Ελλάδα έχει όλα τα συστατικά που απαιτούνται ώστε να αποτελέσει την ευχάριστη έκπληξη (surprise story) στους κόλπους της Ευρωζώνης», εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya, ένα από τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά δίκτυα της Μέσης Ανατολής.

Ο πρωθυπουργός τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι από τους πρώτους κιόλας μήνες της νέας κυβέρνησης η Ελλάδα στηρίζει πολιτικές που είναι φιλικές προς την ανάπτυξη, επιχειρώντας να στείλει μήνυμα πως «η χώρα μας είναι ανοιχτή σε νέες συνεργασίες και παρουσιάζει ευκαιρίες για την επένδυση κεφαλαίων».

«Πολύ καλές οι επιδόσεις της οικονομίας»

«Οι επιδόσεις της οικονομίας είναι πολύ καλές το τελευταίο εξάμηνο, αφότου αναλάβαμε τη διακυβέρνηση της χώρας. Έχουμε δει μεγάλη μείωση στο κόστος δανεισμού, όσον αφορά στο ελληνικό χρέος. Μόλις εκδώσαμε ένα δεκαπενταετές ομόλογο το οποίο έτυχε πολύ καλής αντιμετώπισης από τις αγορές. Το χρηματιστήριό μας είχε την καλύτερη επίδοση στον κόσμο το 2019. Αναμένουμε ανάπτυξη κοντά στο 3% το 2020», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, την ώρα που κυβερνητικές πηγές επιβεβαιώνουν το αυξημένο ενδιαφέρον των Εμιράτων για επενδύσεις στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider