Εξομαλύνονται οι εσωκομματικές κόντρες στο ΣΥΡΙΖΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εξομαλύνονται οι εσωκομματικές κόντρες στο ΣΥΡΙΖΑ
Η πολιτική συζήτηση κυριάρχησε στη συνεδρίαση του ΣΥΡΙΖΑ την Πέμπτη.

Το ΣΥΡΙΖΑ βάζει στην άκρη την εσωστρέφεια και τις εσωκομματικές αντιπαραθέσεις και προχωράει σε άμεση επαφή και παρουσίαση των θέσεων της στους πολίτες.

«Από το 1974 και μετά όποιο κόμμα έχανε τις εκλογές βρισκόταν σε βαθιά κρίση. Εμείς επτά μήνες μετά δεν αντιμετωπίζουμε τέτοια προβλήματα και δεν χρειάζεται να … βάλουμε τα χεράκια μας, να βγάλουμε τα ματάκια μας». Αυτά ήταν τα λόγια που χρησιμοποίησε ο Δημήτρης Βίτσας μιλώντας στα υπόλοιπα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, λόγια τα οποία όπως φαίνεται αντανακλούσαν τις προθέσεις της πλειοψηφία των μελών του πολιτικού συμβουλίου που συνεδρίασε χθες στην Κουμουνδούρου.

Έτσι πολλοί μπορεί να «προέβλεπαν» πως η χθεσινή «συνεύρεση» στελεχών από τις πολλές και διαφορετικές «τάσεις» του κόμματος θα κατέληγε σε… αιματοκύλισμα, όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Τουλάχιστον όχι χθες, που στη συνεδρίαση κυριάρχησε η πολιτική συζήτηση.

Σύνδεση του κόμματος με τους πολίτες

Η σχέση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία με τους πολίτες και οι δράσεις που θα αναλάβει ως κόμμα, αλλά και μεμονωμένα τα στελέχη του απέναντι στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ήταν το βασικό θέμα συζήτησης. Ο στόχος είναι η όσο το δυνατόν πιο άμεση επαφή μες τους πολίτες και η παρουσίαση των θέσεων του κόμματος σε διάφορα οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα. «Οι πολίτες πρέπει να ακούσουν τις δικές μας προτάσεις, προτάσεις που σχεδιάστηκαν με γνώμονα το καλό των πολλών, σε αντίθεση με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας» ήταν μια από τις χαρακτηριστικές ατάκες που ακούστηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά από την Κουμουνδούρου «η συζήτηση επικεντρώθηκε στα πολιτικά μέτωπα και τις πρωτοβουλίες που θα ληφθούν ώστε να ανοίξουν αυτά το επόμενο διάστημα. Πρόκειται για θέματα κεφαλαιώδους κοινωνικής και οικονομικής σπουδαιότητας όπως είναι η Υγεία, τα εργασιακά, η προστασία της πρώτης κατοικίας και η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων». Αξίζει να σημειωθεί πως όσον αφορά την πρώτη κατοικία υπήρξαν αρκετοί που υποστήριξαν πως θα πρέπει σε αυτόν τον τομέα ο ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει την πρόταση του ΚΙΝΑΛ, σημειώνοντας μάλιστα πως προτάσεις που κινούνται στο πλαίσιο της προστασίας της πρώτης κατοικίας μπορούν να αποτελέσουν ένα σημείο σύγκλισης.

Επίσης αποφασίστηκε ότι όλα τα μέλη το Πολιτικού Συμβουλίου θα συμμετέχουν ενεργά στις εξωστρεφείς δράσεις που θα οργανωθούν το αμέσως προσεχές διάστημα, δράσεις που όπως ειπώθηκε έχουν στόχο «να μπει φραγμός στην κυβερνητική πολιτική που επιδεινώνει τη ζωή και τις προοπτικές της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών, διαψεύδοντας τις ελπίδες ακόμη και όσων στήριξαν στις εκλογές τη ΝΔ».

Στην Κουμουνδούρου σχολίαζαν επίσης και την απόφαση της ΦΙΦΑ, η οποία ουσιαστικά «ακυρώνει» το νομοσχέδιο που έφερε η κυβέρνηση στην Βουλή με σκοπό να «κατευνάσει» τα πνεύματα των οπαδών του ΠΑΟΚ, καθώς όπως σημείωνε η Παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου μεσούσης της χρονιάς δεν μπορεί να αλλάξει ο κανονισμός. «Η κυβέρνηση βρίσκεται ενώπιον γραμματίων που λήγουν και στην προσπάθειά της να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των κατόχων τους μετεκλογικά, προβαίνει στη μια άστοχη κίνηση μετά την άλλη, προκαλώντας χάος στο ελληνικό ποδόσφαιρο» σχολίαζαν χαρακτηριστικά στην Κουμουνδούρου.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider