Μητσοτάκης: Με την Ιταλία πετύχαμε τα νερά που μας ενώνουν να τα κάνουμε ήρεμα νερά

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης: Με την Ιταλία πετύχαμε τα νερά που μας ενώνουν να τα κάνουμε ήρεμα νερά
«Η Ελλάδα πρέπει και μπορεί να έχει διεθνή αυτοπεποίθηση γιατί έχει στο πλευρό της το διεθνές δίκαιο» τόνισε μιλώντας στην Ολομέλεια ο πρωθυπουργός.

«Διεθνές γεγονός» χαρακτήρισε τη συμφωνία της Ελλάδας με την Ιταλία για τις θαλάσσιες ζώνες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, χαιρετίζοντας την εξέλιξη στην αρχή της ομιλίας του για το εκπαιδευτικό νομοσχέδιο.

«Με την Ιταλία πετύχαμε τα νερά που μας ενώνουν να τα κάνουμε ήρεμα νερά. Τέτοιες διμερείς συνθήκες εύχομαι να βρουν γόνιμη συνέχεια και μεταξύ άλλων κρατών της περιοχής μας. Η εξέλιξη δεν ήρθε τυχαία, είναι αποτέλεσμα συστηματικής και αθόρυβης δουλειάς. Η Ελλάδα πρέπει και μπορεί να έχει διεθνή αυτοπεποίθηση γιατί έχει στο πλευρό της το διεθνές δίκαιο» τόνισε μιλώντας στην Ολομέλεια ο πρωθυπουργός.

«Υπάρχει μια θετική εξέλιξη εθνικών διαστάσεων που επιβάλλει να αρχίσω την ομιλία μου με αυτή. Η Ελλάδα υπέγραψε την πρώτη συμφωνία στην ιστορία της για καθορισμό ΑΟΖ. Σε συνεργασία με την Ιταλία ορίστηκαν οι θαλάσσιες περιοχές και με οδηγό το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας αναγνωρίστηκε με τον πιο επίσημο τρόπο ότι τα νησιωτικά εδάφη έχουν κυριαρχικά δικαιώματα όπως και τα χερσαία» σημείωσε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στο νομοσχέδιο, τόνισε ότι η πανδημία απέδειξε ότι δεν υπάρχει αποτελεσματικό κράτος χωρίς οι αποφάσεις να εδράζονται στην επιστημονική γνώση.

«Αλλά δεν υπάρχουν και υπεύθυνοι πολίτες δίχως γνώση και ανοιχτό μυαλό» είπε και προσέθεσε: «Και όλα αυτά τα προσφέρει ένα σύστημα εκπαίδευσης σύγχρονο, ανοιχτό σε όλους. Ένα σύστημα εκπαίδευσης το οποίο θα δίνει εξίσου μεγάλο βάρος στις θετικές επιστήμες αλλά και στις ανθρωπιστικές σπουδές. Ένα σύστημα εκπαίδευσης υψηλών προσδοκιών αλλά και υψηλών απαιτήσεων».

«Σκοπός μας δεν είναι μόνο να διαμορφώσουμε παιδιά τα οποία θα έχουν πρόσβαση στη γνώση και κατοχή της γνώσης αλλά και να διαμορφώσουμε σωστούς και υπεύθυνους ανθρώπους της εποχής τους που αλλάζει με τόσο γρήγορους ρυθμούς» είπε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι «βασικό στην πρόοδο είναι και η γνωριμία με ξένες γλώσσες από μικρή ηλικία».

«Η επιστημονική κοινότητα αναγνωρίζει ότι ο εγκέφαλος των παιδιών σε παιδική ηλικία έχει πολύ μεγαλύτερη δυνατότητα απορρόφησης διαφορετικών γλωσσών από ό,τι τα παιδιά σε μεγαλύτερη ηλικία. Δεν αμφισβητείται αυτό, οι απόψεις που ισχυρίζονται το αντίθετο είναι μειοψηφικές» είπε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider