ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: Εκλογές στις 24 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου - Με πόθεν έσχες οι υποψηφιότητες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: Εκλογές στις 24 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου - Με πόθεν έσχες οι υποψηφιότητες
Υπερψηφίστηκε έκτακτο συνέδριο από τη 1 μέχρι τις 3 Νοεμβρίου. Ένταση από οπαδούς του Στέφανου Κασσελάκη που διαμαρτυρήθηκαν για το πόθεν έσχες.

Υπερψηφίστηκε η πρόταση της Πολιτικής Γραμματείας για εκλογές στις 24 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου , αν χρειαστεί, καθώς και έκτακτο συνέδριο από τη 1 μέχρι τις 3 Νοεμβρίου. Η πρόταση της Πολιτικής Γραμματείας στην ψηφοφορία της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδριάζει από το πρωί, για το χρονοδιάγραμμα εγκρίθηκε με 112 ψήφους υπέρ. Συνολικά 62 ψήφους έλαβε η πρόταση Τζάκρη, 9 η πρόταση Πολάκη, ενώ υπήρξαν και δύο λευκά.

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Τζάκρη είχε προτείνει έκτακτο συνέδριο 5-6 Οκτωβρίου και εκλογή προέδρου και ΚΕ στις 3 Νοεμβρίου και 9 Νοεμβρίου εφόσον προκύψει ανάγκη δεύτερου γύρου. Η πρόταση του κ. Πολάκη προέβλεπε διαρκές συνέδριο (με τους ίδιους συνέδρους με τον Φεβρουάριο) στις 5 Οκτωβρίου και ψηφοφορία για πρόεδρο στις 3 Νοεμβρίου και 10 Νοεμβρίου εφόσον προκύψει ανάγκη δεύτερου γύρου.

Η ενσωμάτωση στο κείμενο της πολιτικής απόφασης της καταδίκης χαρακτηρισμών όπως «κουκουλοφόροι» και «πραξικόπημα», η έγκριση του οδικού χάρτη ή μη, ο καταστατικός ή μη χαρακτήρα Συνεδρίου, η κατάθεση του Πόθεν Έσχες των υποψήφιων Προέδρων, ήταν μεταξύ των θεμάτων της ψηφοφορίας.

Τη διεξαγωγή μιας ακόμη ψηφοφορίας, συνολικά έκτης, για την εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής ζήτησε η πλευρά των 87.

Δεν πέρασε η πρόταση που κατέθεσε ο Νικος Παππάς για τη διεξαγωγή Καταστατικού Συνεδρίου.

Δεκτή με 87 -84 η πρόταση Σπίρτζη για τα πόθεν έσχες

Δύο προσθήκες στην απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής κατέθεσε ο πρώην υπουργός Χρήστος Σπίρτζης, ζητώντας τη δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες των υποψήφιων προέδρων, αλλά και την καταδίκη πρακτικών στοχοποίησης εναντίον βουλευτών και στελεχών του κόμματος. Υπέρ ψήφισαν 87 και κατά 84.

Σημειώνεται, ότι προς το τέλος της διαδικασίας σημειώθηκε ένταση από οπαδούς του Στέφανου Κασσελάκη, οι οποίοι φώναξαν συνθήματα καθώς θεώρησαν ότι το θέμα του πόθεν έσχες τέθηκε για να προκαλέσει εμπόδια στην υποψηφιότητα του έκπτωτου προέδρου.

«Η διαφάνεια, η αλήθεια, η ειλικρίνεια, απέναντι σε κάθε πολίτη είναι αξιακή αρχή του κόμματός μας. Σήμερα, μετά την τραυματική εικόνα των αναφορών και των υπονοουμένων για “μαύρα” ταμεία και διαρροών στοχοποίησης συντρόφων είναι επιτακτική ανάγκη για να αποδείξουμε στην πράξη και όχι στα λόγια ότι ούτε το κόμμα μας ούτε τα στελέχη μας έχουν να κρύψουν οτιδήποτε», ανέφερε νωρίτερα ο κ. Σπίρτζης

«Δεν μπορεί να επαναλάβουμε τα λάθη που κάναμε ένα χρόνο πριν παρότι εγώ θα χαιρετήσω τη στάση του φίλου μου και συντρόφου Παύλου Πολάκη και του Σωκράτη Φάμελλου. Αλλά δεν φτάνει να αναγνωρίζουν τα λάθη τους, πρέπει να τα αναγνωρίζουν και να προτείνουν και διορθώσεις στα λάθη τους. Δεν γίνεται να αναγνωρίζει ο Παύλος τα λάθη του και να λέει πάλι πάμε γρήγορα να βγάλουμε πρόεδρο, για να μη ρευστοποιηθούμε, που έχουμε φτάσει στο 7% Δεν γίνεται να είναι πάνω από όλα οι προσωπικές στρατηγικές για το ποιος θα βγει πρόεδρος», είπε ο κ. Σπίρτζης.

Ζήτημα κατάθεσης του πόθεν έσχες των υποψηφίων προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε στην παρέμβασή του ο Γιάννης Μπουλέκος, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής.

Παράλληλα, έκανε σφοδρή επίθεση σε συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη, λέγοντας ακόμη ότι το κόμμα «τον τελευταίο ένα χρόνο έχει απομακρυνθεί από τις πολιτικές κοινωνικές και τάξεις που θέλει να εκπροσωπήσει με ευθύνη του απερχόμενου προέδρου».

Ο Γιάννης Μπουλέκος από την ομάδα των «100» τόνισε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ «δεν υπάρχουν ούτε Κουκουλοφόροι ούτε Πραξικοπηματίες» και ότι «Αριστερά και Αδιαφάνεια δεν μπορούν να συνοδευτούν άρα οποίος είναι υποψήφιος πρόεδρος χωρίς να έχει καταθέσει δημόσια το πόθεν έσχες του».

Με πληροφορίες από ertnews.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider