Σβίγκου: «Η ενεργή και μαζική συμμετοχή, απαραίτητη προϋπόθεση για τη μεγάλη πολιτική ανατροπή»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σβίγκου: «Η ενεργή και μαζική συμμετοχή, απαραίτητη προϋπόθεση για τη μεγάλη πολιτική ανατροπή»
«Όλοι κι όλες να δώσουμε χώρο στη συλλογικότητα» υπογραμμίζει η κα Σβίγκου.

«Το μεγάλο διακύβευμα των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ είναι να πολιτικοποιηθεί η συζήτηση», τόνισε η Ράνια Σβίγκου, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής». Όπως χαρακτηριστικά είπε, «κάθε υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, οφείλει να παρουσιάσει ένα σχέδιο για την επόμενη μέρα, όχι μόνο για το κόμμα, αλλά και για την κοινωνία». Όπως υπογράμμισε, «πολιτικά σχέδια πρέπει να συζητήσουμε, να κρίνουμε και να συγκρίνουμε, γιατί αυτά αφορούν τον αριστερό, προοδευτικό κόσμο».

Σε ερώτηση για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ, η Ράνια Σβίγκου σημείωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να βγει από τις εκλογές πιο ισχυρός, πιο ενωμένος, αλλά και πιο πειστικός, όλοι κι όλες να δώσουμε χώρο στη συλλογικότητα». Υπογράμμισε ότι «κανένας και καμιά δεν έχει δικαίωμα να αγνοήσει τη βούληση του ελληνικού λαού, που μας ανέθεσε το καθήκον και την ευθύνη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ιδιαίτερα τώρα, που η ΝΔ βρίσκεται σε αδιέξοδο, που η ακρίβεια, η κερδοσκοπία και η έλλειψη προοπτικής πλήττουν ολοένα και περισσότερο τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία». Και πρόσθεσε ότι «η ενεργή και μαζική συμμετοχή των μελών και των φίλων μας, τόσο στις εσωκομματικές διαδικασίες, όσο και μετά, είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για τη μεγάλη κοινωνική και πολιτική ανατροπή, σε προοδευτική κατεύθυνση, που έχει ανάγκη ο τόπος».

Σχετικά με τη δημοσκοπική εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ, και τον κίνδυνο παγίωσής της, η Ράνια Σβίγκου σημείωσε ότι «στην πολιτική, όλα μπορούν να αλλάξουν, αν ενεργοποιηθεί ο λαϊκός παράγοντας». Τόνισε ότι «πρέπει να κλείσουμε το ρήγμα που δημιουργήθηκε μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και όσων απομακρύνθηκαν από αυτόν, επιλέγοντας την αποχή και την ιδιώτευση». Για αυτό, όπως χαρακτηριστικά είπε, πρέπει να «εμπνεύσουμε και να κινητοποιήσουμε ξανά τον αριστερό, προοδευτικό κόσμο, και να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, βάζοντας στο επίκεντρο των προσπαθειών μας τις ανάγκες της κοινωνίας».

Αναφορικά με το ζήτημα της συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων, η Ράνια Σβίγκου, αφού πρώτα σημείωσε ότι, «αυτή τη στιγμή, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ βρίσκονται μπροστά σε εσωκομματικές διαδικασίες», τόνισε ότι «μια προοδευτική συμμαχία απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη αποτελεί αίτημα του αριστερού, προοδευτικού κόσμου», ενώ, ταυτόχρονα, «έχει αποτυπωθεί σε μια σειρά από συλλογικές αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ». Υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, «εκ του ρόλου του, ως αξιωματική αντιπολίτευση, οφείλει να πρωταγωνιστήσει, να πάρει πρωτοβουλίες και να γίνει ο καταλύτης των πολιτικών και κοινωνικών συμμαχιών και συνεργασιών του προοδευτικού χώρου, στη βουλή, αλλά και στην κοινωνία». Γιατί, όπως χαρακτηριστικά είπε, «η κυβέρνηση της ΝΔ, της ακρίβειας, των σκανδάλων, της συγκάλυψης εγκλημάτων, όπως αυτό στα Τέμπη, θα πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατόν».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κασσελάκης: Άφησα τη ζωή μου για να υπάρξω στον ΣΥΡΙΖΑ

Δούκας: Παλεύουμε κάθε μέρα να αλλάξουμε σελίδα κόντρα σε εδραιωμένα συστήματα

Θεοδωρικάκος: «Στηρίζουμε την υγιή επιχειρηματικότητα με καινοτομία και εξωστρέφεια»

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider