Κωδικός «οξυγόνο» στη ΝΔ

Γιώργος Ευγενίδης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κωδικός «οξυγόνο» στη ΝΔ

Τα πρώτα αποτελέσματα που προέκυψαν από το Μητρώο Στελεχών της ΝΔ είναι πλέον γεγονός, μιας και πλέον αποκρυσταλλώθηκε η πρώτη «φουρνιά» προσώπων που είτε θα βρεθούν στα ψηφοδέλτια του κόμματος είτε θα στελεχώσουν κομματικές γραμματείες, αλλά και κρατικές θέσεις, σε περίπτωση που η ΝΔ γίνει κυβέρνηση. Παράλληλα, με την έναρξη της νέας εβδομάδας, στη ΝΔ ετοιμάζουν τις νέες επισκέψεις και εξορμήσεις του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ αποκρυσταλλώνονται και οι τελευταίες λεπτομέρειες για το ταξίδι του στο Βερολίνο στα μέσα Φεβρουαρίου.

Όπως αποκάλυψε το Koolnews.gr από το μεσημέρι του Σαββάτου, η πρώτη λίστα που προκύπτει από το Μητρώο περιλαμβάνει άτομα με «δυνατά» βιογραφικά, τόσο από εταιρείες του ιδιωτικού τομέα, όσο και από όλο το παραγωγικό φάσμα. Όπως λένε γαλάζιες πηγές, έγιναν 310 συνεντεύξεις, για να καταλήξουμε στο πρώτο δείγμα των 15, επί συνόλου άνω των 1000 αιτήσεων, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 42 έτη και οι αιτούντες σε ποσοστό άνω του 50% διαθέτουν τουλάχιστον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών. Τις επόμενες μέρες και σίγουρα εντός του Ιανουαρίου θα διεξαχθεί και δεύτερος κύκλος συνεντεύξεων, καθώς αναμένεται να προκύψει περίπου ισόποσος αριθμός στελεχών σε αυτόν. Κοινώς, από τη ΝΔ χαρακτηρίζουν την επιχείρηση ανανέωσης του στελεχιακού δυναμικού με τη λέξη «οξυγόνο».

Στην πρώτη δεκαπεντάδα που προκύπτει από το Μητρώο βρίσκονται: Ο αντιπρόεδρος της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας Βασίλης Ανδρικόπουλος, το κεντρικό στέλεχος της Nobacco και Νικήτας Παπαντωνίου, το στέλεχος της ΤΕΡΝΑ Ροδιανός Αντωνακόπουλος, ο αναπληρωτής καθηγητής στο Χαροκόπειο Γιώργος Αντωνακόπουλος, η δικηγόρος Αθηνά Ψαράκη, η επίσης δικηγόρος και δημοτική σύμβουλος Φαλήρου Χαρά Γιαννοπούλου, ο πρώην διοικητής του νοσοκομείου Ιωαννίνων Λάμπρος Γεωργόπουλος, ο Τάσος Μυτόγλου που είναι συνιδιοκτήτης οδοντιατρικής κλινικής στο Aberdeen της Σκωτίας, ο επιχειρηματίας Δημήτρης Σύρμος, ο αγρότης Νίκος Λιολιόπουλος, ο πολιτικός επιστήμονας Γιάννης Μανώλης, ο μαιευτήρας-γυναικολόγος Γιάννης Κούτρας, ο φυσικός Στέλιος Ορφανάκης, ο χειρουργός Τάσος Καρανδρέας και ο αξιωματικός και νομικός Θανάσης Κοσμόπουλος.

Με αυτές τις κινήσεις, στη ΝΔ στοχεύουν στην ευρεία ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού, μιας και ήδη γίνονται κινήσεις σε όλα τα μέτωπα. Υπενθυμίζεται πως μέσω του Open Call που είχε διενεργήσει η γραμματεία προγράμματος, εκατοντάδες στελέχη διοχευτεύτηκαν στις γραμματείες του κόμματος, προς επεξεργασία των γαλάζιων κυβερνητικών προτάσεων, ενώ ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί για ευρεία ανανέωση των ψηφοδελτίων του κόμματος. Παράλληλα, για την καλύτερη κατάρτιση των κομματικών στελεχών, λειτουργεί η Πολιτική Ακαδημία, η οποία διοργανώθηκε εκ νέου (είναι ο δεύτερος κύκλος) αυτό το Σαββατοκύριακο σε Αθήνα και Ηράκλειο, ενώ τα δύο επόμενα θα λάβει χώρα σε Θεσσαλονίκη και Λαμία αντίστοιχα.

Πέραν αυτών, στη ΝΔ σχεδιάζουν και τις επόμενες εξορμήσεις του προέδρου της ΝΔ. Έτσι, το επόμενο Σαββατοκύριακο αναμένεται να επισκεφθεί την Αργολίδα, ενώ λογικά εντός εβδομάδος θα γίνει και κάποια στοχευμένη επίσκεψη, όπως π.χ. είχε γίνει στο ΕΚΑΒ ή στις υπηρεσίες καθαρισμού του Δήμου Αθηναίων, ενώ στην οδό Πειραιώς προετοιμάζονται και για την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση που θα γίνει στη Βουλή, πιθανότατα αυτή την Τετάρτη. Τέλος, σε τελική φάση βρίσκεται και η κατάρτιση του προγράμματος επαφών του κ. Μητσοτάκη στο Βερολίνο (13 και 14 Φεβρουαρίου), όπου εκτός από την κ. Merkel και τον κ. Schaeuble, αναμένεται να έχει και άλλες επαφές, τόσο με κυβερνητικούς αξιωματούχους, όσο και με οικονομικούς παράγοντες και πιθανώς και εκπροσώπους της ομογένειας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider