Η Marks & Spencer αλλάζει τακτική για να αποφύγει την σπατάλη τροφίμων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Marks & Spencer αλλάζει τακτική για να αποφύγει την σπατάλη τροφίμων
Η M&S έχει παγιδευτεί στα ζητήματα διαθεσιμότητας τροφίμων και από επίπεδα αποβλήτων που είναι από τα υψηλότερα στον κλάδο.

Η γνωστή βρετανική εταιρεία Marks & Spencer, μία από τις πιο μεγάλες αλυσίδες λιανικού εμπορίου στρέφεται σε μια καινοτόμο λύση προκειμένου να αποφύγει τις δυσάρεστες εξελίξεις των περασμένων Χριστουγέννων όπου τις υψηλές της αποδόσεις επισκίασε η υπερβολική συσσώρευση αποβλήτων τροφίμων. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία ξεκινά ένα πρόγραμμα αλυσίδας εφοδιασμού με την προσδοκία να λυθεί το πρόβλημα και να βελτιωθεί η εξυπηρέτηση των πολιτών αλλά και η λειτουργία των logistics.

Αναφερόμενος στις εορταστικές συναλλαγές τον Ιανουάριο, δύο μήνες πριν από την πανδημία του COVID-19 σ, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Steve Rowe, είπε ότι ενώ η M&S είχε καταγράψει ρεκόρ πωλήσεων τροφίμων, τα περιθώρια κέρδους της είχαν επηρεαστεί από τα υψηλά επίπεδα αποβλήτων.

Η M&S αντιπροσωπεύει λίγο περισσότερο από το 3% της βρετανικής αγοράς παντοπωλείων, αλλά τα Χριστούγεννα ξεπερνά το ποσοστό αυτό, πωλώντας, για παράδειγμα, μία στις τέσσερις από τις φρέσκες γαλοπούλες που καταναλώθηκαν.

Παρ 'όλα αυτά, η εταιρεία έχει παγιδευτεί στα ζητήματα διαθεσιμότητας τροφίμων και από επίπεδα αποβλήτων που είναι από τα υψηλότερα στον κλάδο.

Για τον Rowe, το αντίδοτο για τα απόβλητα είναι μια πρωτοβουλία που ονομάζεται Vangarde, η οποία πήρε το όνομά της από το εμπορικό πάρκο στη βόρεια αγγλική πόλη του York (όπου η ομάδα δοκιμάζει συχνά νέες ιδέες).

Το πρόγραμμα Vangarde στοχεύει να βελτιώσει τη λειτουργία σε όλα τα μέρη της αλυσίδας εφοδιασμού της M&S, από τον προγραμματισμό, τους προμηθευτές, τα logistics και τη διαθεσιμότητα των προϊόντων και την εξυπηρέτηση στα καταστήματα.

Στην πρώτη φάση περιλαμβάνονται 92 καταστήματα M&S που εξυπηρετούνται από ένα περιφερειακό κέντρο διανομής στο Barnsley, στη βόρεια Αγγλία. Μια δεύτερη φάση ξεκινά τη Δευτέρα με άλλα 65 καταστήματα που εξυπηρετούνται από ένα κέντρο στο Thatcham, στη νότια Αγγλία, και στόχος είναι να εξυπηρετεί 595 καταστήματα έως τον Ιούλιο του 2021.

Πιστεύουμε ότι θα δούμε βελτίωση στις πωλήσεις σε αυτά τα καταστήματα, μείωση των αποβλήτων και βελτίωση της διαθεσιμότητας », δήλωσε ο Lemon.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider