Η κόντρα μεταξύ Έλον Μασκ και Μπιλ Γκέιτς καλά κρατεί - Πώς ξεκίνησε

Χρυσάνθη Στέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η κόντρα μεταξύ Έλον Μασκ και Μπιλ Γκέιτς καλά κρατεί - Πώς ξεκίνησε
Ένα ιστορικό για την αντιπαράθεση μεταξύ Μπιλ Γκέιτς και Έλον Μασκ. Πώς ξεκίνησε, τι έχει ειπωθεί και σε τι στάδιο βρίσκονται σήμερα οι δύο κροίσοι...

Η κόντρα μεταξύ του ιδρυτή της Tesla, Έλον Μασκ και του ιδρυτή της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς κρατάει καιρό και περιλαμβάνει εκατέρωθεν δηλώσεις, σε αυξημένους τόνους πολλές φορές, τόσο για την πανδημία του κορονοϊού, όσο και για το μέλλον των ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Οι δύο «τιτάνες» της τεχνολογίας βρίσκονται σε κορυφαίες θέσεις, ο καθένας στον κλάδο του, όμως φαίνεται πως τα κοινά τους σταματούν εκεί... Το τελευταίο εξάμηνο η κόντρα τους φαίνεται να φουντώνει διαρκώς. Πώς ξεκίνησε, όμως;

Προτίμησε τον ανταγωνιστή...

Αν και δεν ξέρουμε ακριβώς τι έχει προηγηθεί, η κόντρα φαίνεται να ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2020, όταν σύμφωνα με το Business Insider, ο Μπιλ Γκέιτς απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δήλωσε πως:

«Μπορεί η Tesla να έχει βοηθήσει πολύ με την καινοτομία στον τομέα των ηλεκτροκίνητων οχημάτων και την καθιέρωσή τους στο ευρύ κοινό», όμως ο ίδιος προτίμησε να αγοράσει μία Porsche Taycan. Το οποίο είναι ένα ανταγωνιστικό αυτοκίνητο της Tesla.

Η «απάντηση» του Έλον Μασκ σε αυτό το σχόλιο, ήρθε με ένα tweet, στο οποίο ο CEO της Tesla χαρακτήρισε «αδιάφορη» τη συζήτησή που είχε στο παρελθόν με τον Μπιλ Γκέιτς. Ενώ λίγους μήνες αργότερα ο Μασκ έγραψε και πάλι στο Twitter «Δεν έχει ιδέα για τι πράγμα μιλάει» αναφερόμενος φυσικά στον Μπιλ Γκέιτς.

Το «φορτηγό» της Tesla

Αφορμή για το νεότερο «ξέσπασμα» ήταν μία ακόμα συνέντευξη του μεγιστάνα των υπολογιστών, όταν ρωτήθηκε για το μέλλον των ηλεκτρικών οχημάτων. Ο Γκέιτς απάντησε πως θα είναι δύσκολο να καθιερωθούν στην κατηγορία των «μεγάλων οχημάτων», όπως είναι τα φορτηγά μεταφορών μεγάλων αποστάσεων, καθώς όπως εξήγησε:

«Οι μπαταρίες είναι μεγάλες και βαριές. Ακόμα και με τις νέες εξελίξεις στην τεχνολογία μπαταριών, τα ηλεκτρικά οχήματα πιθανότατα δεν θα γίνουν ποτέ πρακτική λύση, όταν μιλάμε για οχήματα με 18 ρόδες, επιβατικά αεροπλάνα και φορτηγά πλοία».

Μια τέτοια δήλωση προφανώς ενόχλησε τον Έλον Μασκ, ο οποίος «ετοιμαζόταν» να παρουσιάσει τη νέα μπαταρία για τα οχήματα της Tesla, η οποία επίσης έχει το δικό της μοντέλο φορτηγού οχήματος.

Η πανδημία του κορονοϊού

Τα πράγματα όμως φαίνεται να «ξέφυγαν» όταν ο Έλον Μασκ άρχισε να κάνει σχόλια μέσω Twitter που απέρριπταν τις επιστημονικές οδηγίες και συστάσεις για τον κορονοϊό.

Συγκεκριμένα, ο Έλον Μασκ έχει κατακρίνει όσους επιλέγουν να εργαστούν από το σπίτι, στο πλαίσιο του περιορισμού της εξάπλωσης της πανδημίας. Έχει «προτείνει» τη χορήγηση φαρμάκων που αντιμετωπίζουν άλλες ασθένειες, όπως η ελονοσία. Έχει δηλώσει πως τα ανήλικα παιδιά έχουν ανοσία στον κορονοϊό. Ενώ το Μάρτιο είχε δηλώσει πως «η εμφάνιση νέων κρουσμάτων θα έχει σταματήσει, μέχρι το τέλος Απριλίου».

Βέβαια, όπως όλος ο πλανήτης γνωρίζει, νέα κρούσματα συνεχίζουν να εμφανίζονται καθημερινά, με τις ΗΠΑ να μετρούν πάνω από 200.000 νεκρούς, λόγω Covid-19.

Τα «παραπλανητικά» και ανακριβή σχόλια του Έλον Μασκ φαίνεται πως έχουν ενοχλήσει ιδιαίτερα τον Μπιλ Γκέιτς, ο οποίος έχει «ρίξει» περί τα 100 εκατομμύρια δολάρια σε δωρεές, προς οργανισμούς και ιδρύματα που προσπαθούν να δημιουργήσουν υποψήφια εμβόλια κατά του κορονοϊού. Ενώ ακόμα συνεχίζει να προσφέρει χρήματα σε οργανισμούς που βοηθούν όσους έχουν πληγεί από την κρίση της πανδημίας.

Μάλιστα, σε συνέντευξη του στο CNBC, ο Γκέιτς δήλωσε για τον Μασκ:

«Φτιάχνει καταπληκτικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Και οι πύραυλοι του δουλεύουν καλά. Οπότε του επιτρέπεται να έχει άποψη για αυτά τα πράγματα. Ελπίζω να μην μπερδευτεί με τομείς που δεν έχει καμία σχέση», προσθέτοντας πως δεν θα έπρεπε να μιλά για την πανδημία με αυτό τον τρόπο.

Με τη σειρά του ο Έλον Μασκ απάντησε - και πάλι μέσω Twitter - πως ξέρει πολλά πράγματα για τα εμβόλια και την πανδημία του κορονοϊού, επειδή η Tesla συνεργάζεται με την CureVac, για τη δημιουργία των μηχανημάτων που χρησιμοποιούν ορισμένα επιστημονικά εργαστήρια.

Η λίστα δισεκατομμυριούχων του Bloomberg

Αυτή την εβδομάδα ο Έλον Μασκ βρέθηκε στη δεύτερη θέση με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, στο Bloomberg Billionaire Index, εκτοπίζοντας τον Μπιλ Γκέιτς στην τρίτη θέση της κατάταξης.

Κάτι που ίσως «χαροποιεί» τον Έλον Μασκ, αλλά αμφιβάλλουμε ότι «απασχολεί» τον Μπιλ Γκέιτς. Άλλωστε, ίσως και να μην τα είχε καταφέρει, αν ο ιδρυτής της Microsoft είχε κρατήσει τα... περισσότερα από 100 εκατ. δολάρια που έχει δώσει σε δωρεές προς φιλανθρωπικούς και ερευνητικούς σκοπούς κατά του κορονοϊού, μέσα στο 2020.

Διαβάστε επίσης:

Φωτογραφίες Getty / Ideal Images

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider