Απλές «πράσινες» συμβουλές για το σπίτι από την LG

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απλές «πράσινες» συμβουλές για το σπίτι από την LG
Οι μικρές συνήθειες που μπορούν να έχουν μεγάλο όφελος για το περιβάλλον

Η αλλαγή μικρών καθημερινών συνηθειών μπορεί εύκολα να αποτελέσει έναυσμα για να υιοθετήσει ο καθένας μία πιο «πράσινη» και οικολογική κατεύθυνση, επισημαίνει η LG, προτείνοντας απλές λύσεις για το σπίτι, που μπορούν να αλλάξουν σημαντικά το περιβαλλοντικό αποτύπωμα κάθε νοικοκυριού.

Έχοντας ως πάγια φιλοσοφία την διαφάλιση μιας φιλικής προς το περιβάλλον στάση, η LG Electronics (LG) τονίζει ότι η σύγχρονη τεχνολογία οικιακών συσκευών μπορεί να συμβάλλει στην εξοικονόμηση ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος, προσφέροντας παράλληλα ένα υψηλό επίπεδο άνεσης για τους καταναλωτές. Ταυτόχρονα όμως, είναι στο χέρι του καθενός να προστατεύει το περιβάλλον στο οποίο ζει και στο οποίο θα ζήσουν οι επόμενες γενιές.

Παρακάτω κάποια μικρά και εύκολα tips:

  • Μείωση της θέρμανσης κατά 1 βαθμό κελσίου. Έτσι, δεν θα υπάρχει αισθητή διαφορά στη θερμοκρασία του σπιτιού αλλά θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στο περιβάλλον. Στην μείωση της κατανάλωσης ενέργειας μπορούν να συμβάλλουν αισθητά και τα κλιματιστικά της LG αφού μέσω της λειτουργίας Active Energy Control ελέγχεται το επίπεδο κατανάλωσης ενέργειας επιτυγχάνοντας σημαντική εξοικονόμηση.
  • Προτιμήστε ενεργειακά αποδοτικές οικιακές συσκευές με eco-friendly τεχνολογίες. Για παράδειγμα, τα περισσότερα πλυντήρια ρούχων και πλυντήρια στεγνωτήρια της LG διαθέτουν τεχνολογία ECO Hybrid για εξοικονόμηση νερού ενώ οι ψυγειοκαταψύκτες με Γραμμικό Συμπιεστή Inverter διαθέτουν Α+++ 40% ενεργειακή απόδοση και 32% εξοικονόμηση ενέργειας.
  • Σωστή διαχείριση των απορριμμάτων. Η οργάνωση της ανακύκλωσης και η επιλογή χρήσης ανακυκλώσιμων υλικών μπορεί εύκολα να ενσωματωθεί στην καθημερινότητα και να γίνει ένας νέος τρόπος ζωής. Γι’ αυτό η LG, στο πλαίσιο της ‘πράσινης’ στρατηγικής της, ‘Καινοτομία για έναν Καλύτερο Πλανήτη’, αυξάνει τη χρήση ανακυκλώσιμων υλικών και βελτιώνει τον σχεδιασμό για εύκολη αποσυναρμολόγηση.
  • Μείωση της χρήσης πλαστικού. Η χρήση προϊόντων από ανακυκλωμένα υλικά, αποτελεί σημαντικό παράγοντα στη μείωση χρήσης πλαστικού. Έτσι, η LG εφαρμόζει μειωμένη κατανάλωση πόρων χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένα υλικά στα προϊόντα της. Επίσης, την εποχή αυτή που οι διαδικτυακές αγορές βρίσκονται στο επίκεντρο, είναι μια καλή ευκαιρία να αποφευχθεί μεγάλος όγκος πλαστικού, που σε διαφορετική περίπτωση θα χρησιμοποιούνταν για τις φυσικές αγορές.
  • Σωστή συντήρηση και τακτικός καθαρισμός του ψυγείου. Αυτές οι δύο συνήθειες μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά στην εξοικονόμηση ενέργειας αν αναλογιστεί κανείς ότι ένα στρώμα πάγου πάχους 5 χιλιοστών στην κατάψυξη μπορεί να αυξήσει κατά 30% την κατανάλωση ρεύματος. Χάρη στον εργονομικό σχεδιασμό των λύσεων ψύξης της LG, διευκολύνεται ακόμη περισσότερο ο καθαρισμός του εσωτερικού χώρου του ψυγείου.
  • Στόχος της LG είναι να βοηθήσει τους καταναλωτές να ακολουθήσουν έναν υγιή και συνδεδεμένο τρόπο ζωής, δημιουργώντας προϊόντα τελευταίας τεχνολογίας με γνώμονα τις περιβαλλοντικές αλλαγές. Παράλληλα, σχεδιάζει να αναπτύξει πρωτοβουλίες οι οποίες βάζουν την υγεία του πλανήτη σε προτεραιότητα, όπως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τα ηλεκτρικά οχήματα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider