Την Αθήνα με τη Βρέμη θα συνδέει η Germania Airlines

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Την Αθήνα με τη Βρέμη θα συνδέει η Germania Airlines

Με δύο νέες ταξιδιωτικές επιλογές εμπλουτίζει το δίκτυό του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών η αεροπορική εταιρεία Germania η οποία συνδέει από σήμερα την Αθήνα με την Βρέμη και από 12 Ιουνίου και με την Νυρεμβέργη.

Οι πτήσεις στους συναρπαστικούς αυτούς προορισμούς, τη Βρέμη και τη Νυρεμβέργη, δίνουν νέες επιλογές στους επιβάτες και ενδυναμώνουν σημαντικά τη διασυνδεσιμότητα της Αθήνας με την αγορά της Γερμανίας, η οποία ενισχύθηκε κατά 16% το 2016 και συνεχίζει και φέτος να καταγράφει θετική δυναμική.

Οι τιμές για πτήσεις απλής μετάβασης διατίθενται από 69 ευρώ ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν εισιτήρια στο www.flygermania.com, ή τηλεφωνικά μέσω του +49 30 610 818 000 (οι κανονικές χρεώσεις σταθερής ισχύουν στο γερμανικό δίκτυο, ενώ οι χρεώσεις κινητής τηλεφωνίας ενδέχεται να διαφοροποιούνται), καθώς και σε επιλεγμένους ταξιδιωτικούς πράκτορες. Όλες οι τιμές που αναφέρονται περιλαμβάνουν το σύνολο των φόρων και χρεώσεων.

Πέρα όμως από την σύνδεση δύο ακόμα γερμανικών πόλεων με την Αθήνα με τις νέες πτήσεις εγκαινιάστηκε και η συνεργασία της Germania με την Sky Express. Επί της ουσίας η νέα συνεργασία αναμένεται να διευρύνει σημαντικά το δίκτυο των διαθέσιμων στην αγορά τουριστικών προορισμών, καθώς οι επιβάτες από τη Γερμανία αποκτούν πρόσβαση σε ένα ευρύ δίκτυο προορισμών προς τα ελληνικά νησιά μέσω της Sky Express.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Sky Express η οποία ανήκει στον όμιλο Aviareps του επιχειρηματία Γ. Γρύλου, έκανε δυναμική είσοδο στην ελληνική αεροπορική αγορά καταφέρνοντας να αποσπάσει, μέσω διαγωνισμών της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), εννέα γραμμές αποκλειστικής εκμετάλλευσης (γνωστότερες ως άγονες) και να πετάει σήμερα σε 29 ελληνικούς προορισμούς, συνδέοντας τα πιο δημοφιλή ελληνικά νησιά με την ενδοχώρα . Ο στόλος της αποτελείται κυρίως από ATR αεροσκάφη νέας τεχνολογίας.

Μάλιστα πρόσφατα υπέγραψε πρόσφατα και συμφωνία στρατηγικού χαρακτήρα με την Cosco Shipping Lines (Hellas) για τη δημιουργία κοινής πλατφόρμας από τις δύο εταιρείες, με στόχο τη διαχείριση φορτίων που θα διακινούνται με συνδυασμό πλοίων και αεροπλάνων μεταξύ της Ελλάδας και όλων των χωρών του κόσμου. Το πλεονέκτημα που θα προσφέρει η κοινή πλατφόρμα είναι πως οι διαδικασίες θα είναι απλοποιημένες αφού θα διεκπεραιώνονται μέσω της Ελεύθερης Ζώνης στο λιμάνι του Πειραιά (που ελέγχει η Cosco), ενώ οι εταιρικοί πελάτες δεν θα είναι υποχρεωμένοι να καταβάλουν ΦΠΑ.

Μέχρι στιγμής σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία η Sky Express κατέγραψε αύξηση επιβατικής κίνησης της τάξης του 250% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2016. Παρά τη σύντομη παρουσία της έχει κερδίσει ήδη το το ERA Silver Award το 2014, ως καλύτερη αεροπορική εταιρεία για το έτος 2104/2015, ενώ επί 2 έτη, το 2015 και το 2016, η εταιρεία βραβεύτηκε για την «Καλύτερη επίδοση σε αναπτυσσόμενα δρομολόγια» από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Στις ανέσεις που προσφέρει στους επιβάτες συμπεριλαμβάνονται η ελεύθερη πρόσβαση στα προϊόντα των Business Lounges σε όλους τους επιβάτες της που αναχωρούν από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, η δωρεάν μεταφορά χειραποσκευών και αποσκευών για όλες τις κλίμακες τιμής εισιτηρίου, καθώς και υπηρεσίες εντός της πτήσης.

Φέτος ανέπτυξε κι ένα συναρπαστικό νέο «Island Hopper» προϊόν, το οποίο παρέχει μια ιδιαίτερα ελκυστική υπηρεσία σε πολλούς τουρίστες κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στην Ελλάδα, επιτρέποντάς να επισκεφθούν τουλάχιστον έναν πρόσθετο ελληνικό προορισμό, υποστηρίζοντας έτσι τον τουρισμό στα περιφερειακά αεροδρόμια.

Όσο για την Germania, την γερμανική αυτόνομη αεροπορική εταιρεία με παρουσία και δραστηριότητα που ξεπερνά τα 30 χρόνια μεταφέρει περισσότερους από 2,8 εκ. επιβάτες ετησίως. Μέχρι στιγμής προσφέρει συνδέσεις από 20 ευρωπαϊκά αεροδρόμια στην Ευρώπη σε περισσότερους από 55 προορισμούς στην ευρωπαϊκή ήπειρο, τη Β. Αφρική και τη Μ. Ανατολή. Μαζί την Germania Flug AG - συνδεδεμένο μέλος του δικτύου της Swiss, η Germania αυτή τη στιγμή διαθέτει ένα στόλο 26 αεροσκαφών και εκτελεί προγραμματισμένες, τσάρτερ και ad-hoc πτήσεις. Συνεργάζεται με γνωστούς ταξιδιωτικούς πράκτορες όπως η TUI, Thomas Cook και άλλοι. Αν και ο στόλος αποτελείται από αεροσκάφη τύπου Boeing έχει υπογράψει συνεργασία με την Air Bus με το πρώτο της αεροπλάνο να το παραλαμβάνει στις αρχές του 2020.

H άφιξη του αεροσκάφους της Germania στην Αθήνα έγινε δεκτή με την παραδοσιακή υδάτινη αψίδα στο αεροδρόμιο, σηματοδοτώντας παράλληλα και την έναρξη της συμφωνίας με την Sky Express για πτήσεις με κοινό κωδικό.

«Με την πτήση Βρέμη – Αθήνα, η Germania σήμερα ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στη συνεργασία της με την Sky Express. Μέσω της συμφωνίας μας για πτήσεις με κοινό κωδικό, και οι δύο εταιρείες συμβάλλουμε στη δυναμική περιφερειακή ανάπτυξη των αγορών στις οποίες δραστηριοποιούμαστε, και ως αποτέλεσμα, οι επιβάτες αποκτούν νέες επιλογές πτήσεων μέσω Αθήνας για να ταξιδεύουν αδιάλειπτα μεταξύ ελληνικών νησιών και γερμανικών αεροδρομίων», δήλωσε ο Karsten Balke, CEO της Germania Airlines.

Με αφορμή τα νέα δρομολόγια της Germania από την Αθήνα, η Ιωάννα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι με την προσθήκη των 2 νέων συνδέσεων της Germania στο αεροδρόμιό μας.. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στη Germania και βεβαίως, θα υποστηρίξουμε το νέο αεροπορικό συνεργάτη μας, ώστε να έχει μια εξαιρετική παρουσία στην αγορά της Αθήνας».

«Με μεγάλη χαρά καλωσορίζουμε τη Germania στην Αθήνα. Η σύνδεση των ελληνικών νησιών με τα γερμανικά αεροδρόμια, θα δώσει πολύ μεγάλη ώθηση στην τουριστική ανάπτυξη των νησιών», σημείωσε η Νίκη Καραγκουλέ–Καραγεώργου, CEO της Sky Express.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider