Επιχείρηση ανασύνταξης στην Wall Street μετά το διήμερο αρνητικό σερί

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιχείρηση ανασύνταξης στην Wall Street μετά το διήμερο αρνητικό σερί
Μικρή άνοδο σημειώνουν την Τρίτη οι δείκτες στην αμερικανική αγορά.

Τελευταία ενημέρωση: 21.10

Σε θετικό έδαφος διαπραγματεύονται στη συνεδρίαση της Τρίτης οι κυριότεροι δείκτες της Wall Street με τους επενδυτές να προσπαθούν να επαναφέρουν την αμερικανική αγορά κοντά στα επίπεδα ρεκόρ της προηγούμενης εβδομάδας, στον απόηχο του διήμερου πτωτικού σερί που διαδέχθηκε τα νέα ιστορικά υψηλά μετά την διατήρηση του χρονοδιαγράμματος για μείωση των επιτοκίων εντός του 2024.

Μετά τις χθεσινές απώλειες για δεύτερη διαδοχική μέρα, ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύεται κατά 93 μονάδες 0,24% στις 39.407 μονάδες, ο S&P 500 κερδίζει 0,20% στις 5.228 μονάδες και ο Nasdaq Composite σημειώνει άνοδο 0,25% στις 16.426 μονάδες.

Η αγορά είναι σε τροχιά για πέμπτο διαδοχικό μήνα κερδών σημειώνοντας συνολικά άνοδο 2% τον Μάρτιο, με τον Dow να κερδίζει 0,8% και τον Nasdaq 1,8%.

Στο ταμπλό, περισσότερο από 45% κερδίζει η μετοχή της Trump Media & Technology Group την Τρίτη στο ντεμπούτο της στο Nasdaq. H χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας αγγίζει τα 9,55 δισ. δολάρια, με την μετοχή να είναι στα 70,46 δολάρια. Όπως αναφέρει το Reuters, το πλειοψηφικό μερίδιο του Τραμπ στην TMTG, η οποία κατέχει την πλατφόρμα κοινωνικών μέσων Truth Social, αποτιμήθηκε τελευταία σε 5,55 δισ. δολάρια.

Οι μετοχές της Krispy Kreme ανεβαίνουν 28%, μετά την ανακοίνωση από την McDonald’s ότι σχεδιάζει να επεκτείνει τη συνεργασία της με την παραγωγό ντόνατς, πουλώντας τα προϊόντα της στα εστιατόριά της σε όλη τη χώρα, μέχρι το τέλος του 2026. Η αναβάθμιση της συνεργασίας τους θα ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, αλλά θα χρειαστούν περίπου δυόμισι χρόνια, καθώς η Krispy Kreme πρέπει να υπερδιπλασιάσει τη διανομή της για να υποστηρίξει αυτή την κίνηση.

Άνοδο 4% σημειώνει η μετοχή της Tesla, ανατρέποντας τα δεδομένα για την αυτοκινητοβιομηχανία που μέχρι στιγμής για το 2024 φαίνεται να έχει «ζοριστεί» αρκετά.

Μάκρο

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ διαμορφώθηκε τον Μάρτη χαμηλότερα από τις προβλέψεις των οικονομολόγων, δείχνοντας τη μειωμένη αισιοδοξία των καταναλωτών για την αμερικανική οικονομία. Αυτό τον μήνα, η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ διαμορφώθηκε στο 104,7 μονάδες από 104,8 μονάδες τον Φεβρουάριο, χαμηλότερα από τη συναινετική εκτίμηση των αναλυτών για 107 μονάδες, σύμφωνα με το StreetAccount.

Ανέκαμψαν τον Φεβρουάριο οι παραγγελίες διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο σημειώνοντας άνοδο 1,4%. Ανοδικά κινήθηκαν και οι επιχειρηματικές επενδύσεις, κάτι που ίσως υποδηλώνει την αναζωπύρωση της δραστηριότητας στον μεταποιητικό κλάδο.

Οι οικονομολόγοι ανέμεναν αύξηση 1% των παραγγελιών. Υπενθυμίζεται ότι οι παραγγελίες είχαν κάνει βουτιά τον Ιανουάριο εξαιτίας της εποχικής πτώσης των παραγγελιών της Boeing τον Ιανουάριο. Εξαιρουμένου του τομέα των μεταφορών, τα κυβερνητικά στοιχεία κάνουν λόγο για αύξηση 0,5% στις παραγγελίες μεταποιητικών αγαθών.

Άνευ προηγουμένου αύξηση της τιμής του κακάο

Σε επίπεδο των 10.000 δολαρίων ανά τόνο έχει «σκαρφαλώσει» η τιμή του κακάο που έχει ήδη διπλασιάσει τις τιμές φέτος. Οι μικροκαλλιεργητές αντιμετώπισαν μια κακή χρονιά, γεγονός που καθιστά δυσκολότερο να επενδύσουν στα χωράφια τους.

Οι πιέσεις μεταφέρονται και στη χρηματοπιστωτική αγορά, όπου ορισμένοι traders έχουν πουλήσει συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για να αντισταθμίσουν την απώλεια από το φυσικό εμπόρευμα. Αλλά καθώς περιμένουν να ωριμάσουν τα συμβόλαια, χρειάζονται μετρητά για να καλύψουν τα margin calls από τις απώλειες σε παράγωγα και σε μια ανοδική αγορά μπορεί να αναγκαστούν να κλείσουν short θέσεις, τροφοδοτώντας περαιτέρω το ράλι των τιμών.

Τα futures βρέθηκαν να ενισχύονται έως και 4,5%, στα 10.080 δολάρια ο τόνος στη Νέα Υόρκη σήμερα -ένα επίπεδο που θεωρούνταν αδιανόητο λίγους μήνες πριν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κόντρα στο διεθνές περιβάλλον το ΧΑ - Διήμερο πτωτικό σερί

Ευρωαγορές: Ήπιες κινήσεις στα ταμπλό

Έχει δρόμο το ράλι των ελληνικών τραπεζών - Αυξάνει τις τιμές στόχους η Euroxx

gazzetta
gazzetta reader insider insider