Σε θετικό mood οι ευρωαγορές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε θετικό mood οι ευρωαγορές
Με θετικά πρόσημα κινούνται οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, παρά την αναστάτωση που προκάλεσε το σχόλιο του επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ.

Τελευταία ενημέρωση 16:15

Με θετικά πρόσημα κινούνται οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, παρά την αναστάτωση που προκάλεσε το σχόλιο του επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ, ο οποίος χθες δήλωσε ότι η αμερικανική κεντρική τράπεζα πρέπει να δει μεγαλύτερη πρόοδο στον πληθωρισμό προκειμένου να μειώσει τα επιτόκια. Και σημείωσε ότι, «μέχρι στιγμής φέτος, υπήρξε επιβράδυνση της προόδου προς τον στόχο του 2% για τον πληθωρισμό».

Στον αντίποδα, θετικά σημάδια προόδου σημειώνει η Βρετανία, όπου ο πληθωρισμός υποχώρησε στο 3,2% τον Μάρτιο.

Στο ταμπλό της συνεδρίασης, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται 0,70% στις 501,72 μονάδες, με τους περισσότερους κλάδους να βρίσκονται σε θετικό έδαφος. Οι μετοχές του κλάδου των εξορύξεων σημειώνουν άνοδο 2,5% ενώ της τεχνολογίας πτώση 1,7%. Ο Eurostoxx 50 κερδίζει 0,88% στις 4.958 μονάδες.

Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο βρετανικός FTSE 100 ανεβαίνει 0,76% στις 7.880 μονάδες, ενώ ο γερμανικός DAX σημειώνει κέρδη 0,75% στις 17.900 μονάδες. Στους υπόλοιπους δείκτες, στη Γαλλία ο δείκτης CAC 40 ισχυροποιείται 1,45% στις 8.048 μονάδες, ο ιταλικός FTSE MIB στο Μιλάνο διαμορφώνεται στις 33.808 μονάδες με +1,23% και ο δείκτης IBEX 35 στη Μαδρίτη κερδίζει 1,43% στις 10.681 μονάδες.

Στα μακροοικονομικά νέα της ημέρας, ο πληθωρισμός στη Βρετανία αποκλιμακώθηκε στο 3,2% τον Μάρτιο, ελαφρώς υψηλότερα από την πρόβλεψη των οικονομολόγων, αλλά κάτω από 3,4% του Φεβρουαρίου. Παράλληλα, ο δομικός πληθωρισμός, που εξαιρεί την ενέργεια, τα τρόφιμα, το αλκοόλ και τον καπνό, διαμορφώθηκε στο 4,2%, έναντι πρόβλεψης 4,1%.

Στο χώρο των επιχειρήσεων, η μετοχή της Adidas στο Χρηματιστήριο της Γερμανίας, σημειώνει άνοδο άνω του 8% αφού η γερμανική εταιρεία αναβάθμισε απροσδόκητα το guidance της και ανέφερε αύξηση στα κέρδη της για το α' τρίμηνο του 2024 σε ετήσια βάση.

Στον αντίποδα, «βουτιά» 4,87% σημειώνουν οι μετοχές της ASML στο Χρηματιστήριο του Άμστερνταμ, αφού η εταιρεία δεν κατάφερε να εκπληρώσει τους στόχους της για τις πωλήσεις στο α' τρίμηνο του 2024 ,διατηρώντας όμως σταθερές τις προοπτικές για το σύνολο του έτους.

Ασία

Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν τα ασιατικά χρηματιστήρια μετά το selloff της Τρίτης, με τους επενδυτές να αναμένουν νέα εμπορικά στοιχεία από την Ιαπωνία και τη Σιγκαπούρη, ενώ δεν πέρασαν αδιάφορες και οι δηλώσεις του επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ.

Οι μη πετρελαϊκές εγχώριες εξαγωγές της Σιγκαπούρης σημείωσαν πτώση 20,7% τον Μάρτιο, με τεράστια απόκλιση από την πτώση 7% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Reuters.

Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας σημείωσε πτώση 1,32%, κλείνοντας στις 37.961 μονάδες, ενώ ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε 0,98%. Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 έκλεισε στο -0,09% και στις 7.605 μονάδες. Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ έκλεισε κατά 0,06% χαμηλότερα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Citi: O χρυσός «λάμπει σαν διαμάντι» και μπορεί να φτάσει τα 3.000 δολάρια

Η Λαγκάρντ αποκλείει τις εκπλήξεις για τα επιτόκια - «Σύντομα οι μειώσεις»

gazzetta
gazzetta reader insider insider