Wall Street: Ακάθεκτο το αρνητικό momentum - Το μεγαλύτερο σερί απωλειών για S&P 500 - Nasdaq από τον Ιανουάριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Ακάθεκτο το αρνητικό momentum - Το μεγαλύτερο σερί απωλειών για S&P 500 - Nasdaq από τον Ιανουάριο
H προοπτική για υψηλότερα επιτόκια βάζει δύσκολα στους επενδυτές.

Και οι τρεις μεγάλοι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Wall Street σημείωσαν πτώση την Τετάρτη, καθώς η προοπτική για υψηλότερα επιτόκια επιβάρυνε τους επενδυτές, δίνοντας στους S&P 500 και Nasdaq Composite το μεγαλύτερο σερί απωλειών τους σε περισσότερους από τρεις μήνες.

O Dow Jones υποχώρησε 0,12% ή 45,66 μονάδες στις 37.753, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,62 στις 5.020 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 1,15% στις 15.683 μονάδες.

Η Τετάρτη σηματοδοτεί την τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση που οι μετοχές άνοιξαν υψηλότερα, αλλά υποχώρησαν καθώς περνούσε η ημέρα. Ήταν η έβδομη αρνητική ημέρα του Dow από τις τελευταίες οκτώ. Ο Dow υποχωρεί περισσότερο από 5% τον Απρίλιο, ενώ ο S&P 500 και ο Nasdaq Composite έχουν υποχωρήσει περισσότερο από 4%

Οι μετοχές δέχτηκαν πίεση στις απογευματινές συναλλαγές, καθώς η Nvidia υποχώρησε περισσότερο από 3%. Στο κόκκινο βρέθηκαν και οι μετοχές των Netflix, Meta, Apple και Microsoft. Η τεχνολογία ήταν ο τομέας με τις χειρότερες επιδόσεις στον S&P 500, σημειώνοντας πτώση 1,7%.

Στις αγορές ομολόγων, οι αποδόσεις κινήθηκαν πτωτικάμε την απόδοση του 10ετούς να χάνει έξι μονάδες στο 4,589% και του 2ετούς να υποχωρεί στο 4,936%.

Στο ταμπλό της συνεδρίασης, «άλμα» πάνω από το 17% σημείωσε η μετοχή της United Airlines, καθώς ξεπέρασε τις προσδοκίες για τα έσοδα στο α' τρίμηνο, ενώ κέρδη 15,5% σημείωσε και η μετοχή της Truth Media του Ντόναλντ Τραμπ ανακάμπτοντας μερικώς από τις ισχυρές απώλειες των προηγούμενων ημερών.

Η νέα υποχώρηση της Τετάρτης έρχεται εν μέσω μιας περιόδου αδυναμίας μετά τα ισχυρά κέρδη που παρατηρήθηκαν το πρώτο τρίμηνο και το 2023. «Αυτή είναι μια πιο προληπτική αγορά», δήλωσε ο Larry Tentarelli, της Blue Chip Daily Trend Report. «Είμαι πιο προσεκτικός αυτή τη στιγμή από ό,τι τους τελευταίους πέντε μήνες» τόνισε.

Περαιτέρω αστάθεια στην αγορά έφεραν χθες και οι δηλώσεις του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ ο οποίος ανέφερε ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα πρέπει να δει μεγαλύτερη πρόοδο στο μέτωπο του πληθωρισμού πρωτού αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια. Το σχόλιο αυτό έριξε περισσότερο λάδι στις ανησυχίες των επενδυτών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider