Πετρέλαιο: Τέλος στο πτωτικό σερί δύο εβδομάδων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Τέλος στο πτωτικό σερί δύο εβδομάδων
Το αμερικανικό αργό σημείωσε άνοδο 0,85% για την εβδομάδα, ενώ το Brent ενισχύθηκε 2,53.

Οι τιμές του πετρελαίου κινήθηκαν υψηλότερα την Παρασκευή σπάζοντας το σερί δύο εβδομάδων με απώλειες, αντλώντας υποστήριξη από τις ανησυχίες για εντάσεις στη Μέση Ανατολή, ενώ την ίδια ώρα το ισχυρό δολάριο και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ διέλυσαν τις ελπίδες ότι η Federal Reserve θα μειώσει σύντομα τα επιτόκια, ανεβάζοντας τις τιμές.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού West Texas Intermediate σημείωσαν άνοδο 28 σεντς, ή 0,34%, για να διαμορφωθούν στα 83,85 δολάρια το βαρέλι.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Βrent σημείωσαν άνοδο 49 σεντς, ή 0,55%, για να διαμορφωθούν στα 89,50 δολάρια το βαρέλι.

Το αμερικανικό αργό πετρέλαιο σημείωσε άνοδο 0,85% για την εβδομάδα, ενώ το Brent ενισχύθηκε 2,53.

Ελάχιστα σημάδια υποχώρησης έδειξε ο πληθωρισμός τον Μάρτιο στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον αγαπημένο δείκτη που παρακολουθεί η Federal Reserve, εκείνο των προσωπικών δαπανών κατανάλωσης (personal consumption expenditures - PCE).

Συγκεκριμένα, ο δείκτης PCE, εξαιρουμένων των τροφίμων και της ενέργειας, ενισχύθηκε κατά 2,8% από πέρυσι τον Μάρτιο, παραμένοντας στα ίδια επίπεδα με τον Φεβρουάριο, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή το υπουργείο Εμπορίου. Το ποσοστό ξεπέρασε την πρόβλεψη του 2,7% του Dow Jones. Σε μηνιαία βάση ο δείκτης ενισχύθηκε 0,3%, σύμφωνα με την πρόβλεψη των αναλυτών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρυσός: Διατήρησε τα κέρδη μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό

Ευρωαγορές: Τα εταιρικά αποτελέσματα έφεραν κέρδη - Σε υψηλό εννέα ετών οι τραπεζικές μετοχές

gazzetta
gazzetta reader insider insider