Επί τάπητος τα δεύτερα προαπαιτούμενα στο νέο EuroWorking Group

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επί τάπητος τα δεύτερα προαπαιτούμενα στο νέο EuroWorking Group

Η λίστα με τα δεύτερα προαπαιτούμενα θα τεθεί σήμερα το απόγευμα προς έγκριση στο EuroWorking Group στις Βρυξέλλες.

Σε αυτή περιλαμβάνονται το ζήτημα των κόκκινων δάνειων, η σύσταση του νέου Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, οι αλλαγές στον ΑΔΜΗΕ, η εργασιακή μεταρρύθμιση, η εφαρμογή της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ και οι παρεμβάσεις για την ανεξαρτητοποίηση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Στόχος είναι τα προαπαιτούμενα να ψηφισθούν μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, αφενός για να λάβει η Ελλάδα τη δόση του 1 δισ. ευρώ, αφετέρου για να ξεκινήσει επίσημα η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος από τους ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ και ESM.

Tην Ελλάδα στο EWG θα εκπροσωπήσουν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης και ο Χρήστος Αντωνόπουλος μέλος του Συμβούλιου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων ο οποίος θα μετάσχει και στο Economic and Financial Committee.

Πρέπει να σημειωθεί πως από τις αρχές της εβδομάδας στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου έχουν στρατοπεδεύσει οι σύμβουλοι του Πίτερ Λεγκλέρ και Κιμ Γκλεν, οι οποίοι ασχολούνται αποκλειστικά με το θέματα των κόκκινων δάνειων και του νέου Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, προκειμένου η ελληνική πλευρά να έχει να παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις τόσο στους επικεφαλής των θεσμών όσο και στο Eurogroup της 7ης Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider