Adidas: Αναβάθμισε απροσδόκητα το guidance για το 2024 - Ράλι 8% για τη μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Adidas: Αναβάθμισε απροσδόκητα το guidance για το 2024 - Ράλι 8% για τη μετοχή
«Άλμα» 8,2% σημειώνει η μετοχή της Adidas στο Χρηματιστήριο της Γερμανίας, αφού η εταιρεία προχώρησε σε αναβάμιση του guidance της για το 2024 και ανέφερε αυξημένα κέρδη α' τριμήνου σε ετήσια βάση.

«Άλμα» 8,2% σημειώνει η μετοχή της Adidas στο Χρηματιστήριο της Γερμανίας, αφού η εταιρεία προχώρησε σε αναβάθμιση του guidance για το 2024 και ανέφερε αυξημένα κέρδη α' τριμήνου σε ετήσια βάση.

Σύμφωνα με το CNBC, η γερμανική εταιρεία αθλητικών ειδών προσδοκεί τώρα ότι τα έσοδα της σε ουδέτερο νόμισμα, θα αυξηθούν με μεσαίο έως υψηλό μονοψήφιο ποσοστό για το οικονομικό έτος 2024, σε σύγκριση με την προηγούμενη πρόβλεψη για αύξηση κοντά σε μεσαίο μονοψήφιο ποσοστό.

Όπως ανέφερε η Adidas στην απροσδόκητη εμπορική ενημέρωση την Πέμπτη, τα λειτουργικά κέρδη για το 2024 αναμένεται να φτάσουν τα 700 εκατ. ευρώ. Η προηγούμενη εκτίμηση για τα λειτουργικά κέρδη ήταν στα 500 εκατ. ευρώ.

Η Adidas, αναμένει να λάβει από τις πωλήσεις του αποθέματος της σε Yeezy για το υπόλοιπο του έτους περίπου 200 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για ζημιογόνο απόθεμα για την εταιρεία, από όταν έσπασε τους δεσμούς της συνεργασίας της με τον ράπερ Kanye West.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, τα λειτουργικά κέρδη της Adidas το α' τρίμηνο του 2024 ανήλθαν σε 360 εκατ. ευρώ έναντι 60 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2023.

Το 2023 ήταν μία μεταβατική χρονιά για την Adidas, που έχασε έσοδα από τις πωλήσεις των Yeezy. Τον Μάρτιο, ο διευθύνων σύμβουλος Bjørn Gulden δήλωσε ότι αναμένει ανάπτυξη στο πρώτο τρίμηνο, η οποία θα εδραιωθεί κατά το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Σύμφωνα με αναλυτές της UBS, η αναβάθμιση του guidance και οι προσδοκίες για αυξημένες πωλήσεις κατά τη διάρκεια του έτους θα αφομoιωθούν και από την αγορά, καθιστώντας την Adidas «μία από τις πιο επιτυχημένες εταιρείες στο χώρο».

Η εταιρεία αθλητικών ειδών επιδιώκει επίσης να πάρει ώθηση από τις συνεργασίες της με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, το Euro 2024 και τις διοργανώσεις Copa μέσα στο έτος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ASML: «Βουτιά» 22% στα κέρδη τριμήνου - Διατηρείται το guidance για το 2024

Microsoft: Νέα επένδυση 1,5 δισ. δολαρίων σε εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης στα ΗΑΕ

Εξαπλώνεται σαν «δασική πυρκαγιά» το Telegram - Οδεύει προς 1 δισ. ενεργούς χρήστες

gazzetta
gazzetta reader insider insider