Βακάκης: Ισχυρή στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια η Jumbo – Γιατί μπήκε στο μετοχικό κεφάλαιο της Trade Estates

Μαρίνα Φούντα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βακάκης: Ισχυρή στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια η Jumbo – Γιατί μπήκε στο μετοχικό κεφάλαιο της Trade Estates
Τι αποκάλυψε στην τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές ο ισχυρός άντρας της Jumbo.

Τη διαβεβαίωση πως η «Jumbo είναι ισχυρή» τόσο στην Ελλάδα όσο και στα Βαλκάνια μετέφερε ο επικεφαλής του ομίλου Απόστολος Βακάκης, το απόγευμα της Πέμπτης.

Μιλώντας στην τηλεδιάσκεψη για την ενημέρωση των αναλυτών με αφορμή τα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου για το 2023, ο κ. Βακάκης αποκάλυψε μάλιστα ότι ο όμιλος Jumbo αποφάσισε την είσοδό του στο μετοχικό κεφάλαιο της Trade Estates του ομίλου Fourlis με ποσοστό 1%.

«Εάν οι συνθήκες στην Ελλάδα βελτιωθούν, θεωρώ ότι τέτοιου είδους εταιρείες έχουν λόγο ύπαρξης. Τώρα αυτό μπορεί να μην φαίνεται, όμως όταν αρχίσουν να μειώνονται τα επιτόκια, τότε (τέτοιες επιχειρήσεις) θα αποκτήσουν δυναμική», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βακάκης. «Θέλαμε συνεργασία με την Trade Estates και για αυτό το κάναμε με ποσοστό 1%», εξήγησε.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι στη χρήση 2023, οι πωλήσεις του ομίλου Jumbo ξεπέρασαν το φράγμα του 1 δισ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση κατά 13,90% έναντι του 2022 στα επίπεδα των 1,081 δισ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη του ομίλου ανήλθαν σε 303,00 εκατ. ευρώ καταγράφοντας αύξηση 21,88%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider