Snap: Κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις - Ράλι 25% για τη μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Snap: Κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις - Ράλι 25% για τη μετοχή
«Εκτοξεύθηκε» 25% η μετοχή της Snap στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street

«Εκτοξεύθηκε» 25% η μετοχή της Snap στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street μετά την ανακοίνωση της εταιρείας για κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών και απέδειξαν ότι η εταιρεία επιστρέφει δυναμικά στα κέρδη.

Η μητρική εταιρεία της εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων Snapchat, προχώρησε και σε αναβάθμιση του guidance της για το β' τρίμηνο βασισμένη στον αυξανόμενο αριθμό χρηστών και την πρόθεση της να αναβαθμίσει την διαφήμισή της.

Αναλυτικά για το α' τρίμηνο, η εταιρεία ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη 3 σεντς ανά μετοχή έναντι των εκτιμήσεων της LSEG για 5 σεντς ζημιά ανά μετοχή. Τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 1,19 δισ. δολάρια όταν οι προβλέψεις της LSEG ανέμεναν 1,12 δισ. δολάρια.

Οι παγκόσμιοι καθημερινοί ενεργοί χρήστες ανήλθαν στα 422 εκατομμύρια έναντι 420 εκατομμυρίων που αναμενόταν με 10% αύξηση, σύμφωνα με την StreetAccount.

Τα μέσα έσοδα που προκύπτουν ανά χρήστη ήταν 2,83 δολάρια έναντι 2,67 δολάρια που αναμένονταν από την StreetAccount.

Τα έσοδα της Snap, γνώρισαν αύξηση 21% το πρώτο τρίμηνο του 2024 σε ετήσια βάση έναντι 989 εκατ. την ίδια περίοδο του 2023. Η εταιρεία αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς μετά 1,5 χρόνο που ανέφερε μονοψήφια κέρδη ή πτωτικές πωλήσεις.

Τα διαφημιστικά έσοδα ανήλθαν σε 1,11 δισ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο. Η κατηγορία «Άλλα έσοδα» του Snap, η οποία βασίζεται κυρίως στους συνδρομητές του Snapchat+, έφτασε τα 87 εκατ. δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 194% από έτος σε έτος. Το Snap ανέφερε περισσότερους από 9 εκατ. συνδρομητές Snapchat+ για την περίοδο.

Το προσαρμοσμένο EBITDA για το πρώτο τρίμηνο ήταν 46 εκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας κατά πολύ την αναμενόμενη από τους αναλυτές ζημία ύψους 68 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με το StreetAccount. Στην επιστολή της προς τους επενδυτές, η Snap ανέφερε ότι τα προσαρμοσμένα EBITDA «ξεπέρασαν τις προσδοκίες» και αυτό οφείλεται κυρίως στην πειθαρχία στα λειτουργικά έξοδα, καθώς και στην επιτάχυνση της αύξησης των εσόδων.

Για το δεύτερο τρίμηνο, η Snap αναμένει έσοδα μεταξύ 1,23 και 1,26 δισ. δολαρίων, από τα 1,22 δισ. δολάρια που εκτιμούν οι αναλυτές της StreetAccount. Για τα προσαρμοσμένα EBITDA, αναμένει να ανέλθουν μεταξύ 15 και 45 εκατ. δολαρίων, σε σύγκριση με τις προσδοκίες της Wall Street για 15,5 εκατ. δολάρια.

«Θα συνεχίσουμε να αξιολογούμε τα επίπεδα των επενδύσεών μας σε υποδομές με βάση αυτό που είναι προς το καλύτερο μακροπρόθεσμο συμφέρον της επιχείρησής μας», δήλωσε η εταιρεία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Anglo American απορρίπτει την πρόταση εξαγοράς ύψους 39 δισ. δολαρίων από την BHP

BOJ: Διατηρεί εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια και βλέπει τον πληθωρισμό κοντά στο στόχο

Intel: Κάτω από τις προσδοκίες τα έσοδα στο α' τρίμηνο - Απώλειες 8% για τη μετοχή

gazzetta
gazzetta reader insider insider